Η λίστα με το τι μπορείτε να κάνετε με το αβοκάντο είναι πραγματικά ανεξάντλητη. Σαλάτες, γκουακαμόλε, smoothies είναι μόνο κάποιες επιλογές όσον αφορά στη διατροφή σας. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι το αβοκάντο αποδεικνύεται «θαυματουργό» και για την περιποίησή σας;

Με πολλές celebrities -ανάμεσά τους οι Βικτόρια Μπέκαμ και Κάιλι Τζένερ- να το προτιμούν ως βασικό συστατικό στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούν, ο καρπός του κρύβει εντυπωσιακές καλλυντικές ιδιότητες που σιγά σιγά κερδίζουν το χώρο της ομορφιάς. Δείτε, λοιπόν, τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να το συμπεριλάβετε κι εσείς στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Περιποίηση προσώπου

Το αβοκάντο αποτελεί πολύ καλή πηγή ενυδάτωσης και θρεπτικών συστατικών για το δέρμα σας, γι’ αυτό και ενδείκνυται στην περιποίησή του. Λιώστε ένα αβοκάντο σε ένα μπολ και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Δεν θα πιστεύετε πόσο απαλό θα νιώθετε το πρόσωπό σας.

Φροντίδα μαλλιών

Τα αβοκάντο όχι μόνο αποτελούν καλή πηγή ενυδάτωσης και θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης γεμάτα με λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη και την ενίσχυση των λεπτών μαλλιών σας. Για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μάσκα μαλλιών αβοκάντο θα χρειαστείτε μισό αβοκάντο, 1/4 φλιτζάνι τσαγιού έλαιο καρύδας, ένα αβγό και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανίου. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και εφαρμόστε σε υγρά ή στεγνά μαλλιά. Τυλίξτε με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και σαπουνίστε κανονικά.

Αντιγήρανση

Τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου αβοκάντο διεγείρουν την κυτταρική αναπνοή και έχουν ελαστικές ιδιότητες, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες. Οι σπιτικές μάσκες ή οι κρέμες με βάση το αβοκάντο -η Kylie Jenner αγαπάει ιδιαιτέρως τις κρέμες ματιών με εκχύλισμα αβοκάντο, οι οποίες μειώνουν τις λεπτές γραμμές, ενώ επιβραδύνουν και την εμφάνιση ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών- θα εξομαλύνουν το δέρμα σας, θα βελτιώσουν την εμφάνισή του και θα το κάνουν να δείχνει πιο φωτεινό και αναγεννημένο.