Το κόκκινο χρώμα στο μακιγιάζ, είτε εφαρμόζεται στα χείλη είτε στα μάτια, προσθέτει μια ένταση στο πρόσωπο, κάνοντας εκείνες που το επιλέγουν να φαίνονται δυναμικές, stylish και σέξι μόνο με το μακιγιάζ τους.

Αυτή είναι και η τάση στο μακιγιάζ που κάνει θραύση, με τους επαγγελματίες του χώρου να επιλέγουν μια κόκκινη σκιά -σε οποιαδήποτε απόχρωση και υφή- για να αντικαταστήσουν το κλασικό σκούρο γκρι και μαύρο στην τεχνική των smokey eye.

Ο πειραματισμός με τις αποχρώσεις και η αποφυγή της ζώνης άνεσης της καθεμιάς, αποτελεί πρόκληση για τις περισσότερες, ωστόσο αξίζει να το τολμήσετε και θα δείτε ότι τα αποτελέσματα είναι περισσότερο εντυπωσιακά απ’ όσο νομίζατε.

Η τάση αυτή έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστή χάρη στις διασημότητες και τα μοντέλα στις πασαρέλες που επιλέγουν το κόκκινο χρώμα στα μάτια τους. Η εφαρμογή της, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε μία απόχρωση, αλλά επιτρέπει τις γυναίκες να είναι ελεύθερες και δημιουργικές εφαρμόζοντας ένα εφέ ντεγκραντέ ή αναμειγνύοντας δύο αντίθετα χρώματα, όπως το κόκκινο και το μαύρο μαζί, με αποτέλεσμα την προσθήκη περισσότερης ένταση και βάθους στο μακιγιάζ των ματιών.

Αν το φοβάστε μπορείτε να ξεκινήσετε τον πειραματισμό σας με ένα ελαφρύ κόκκινο smokey eye και όταν αρχίσετε να το συνηθίζετε να «τραβήξετε» τη σκιά, και κατά συνέπεια και το βλέμμα σας, πιο πολύ στο καπάκι του άνω βλεφάρου σας, να χρησιμοποιήσετε κόκκινο γκλίτερ ή ακόμη και ένα eyeliner με γκλίτερ.