Μίξη αρωμάτων, layering αρωμάτων ή κοκτέιλ αρωμάτων, όπως και να το ονομάσετε, η τέχνη του συνδυασμού δύο ή και περισσότερων αρωμάτων μαζί, αποτελεί μια τεχνική που οι γυναίκες χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι αυτό για να δημιουργήσουν ένα πραγματικά μοναδικό άρωμα, που θα «υπογράφει» κάθε εμφάνισή τους, με μια μυρωδιά αποκλειστικά δική τους που δεν θα μυρίσουν σε κανέναν άλλον.

Ο συνδυασμός δύο αρωμάτων, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ψεκάζετε δύο αρώματα απευθείας το ένα πάνω στο άλλο. Αυτή η τεχνική μπορεί να ξεκινήσει από την εφαρμογή μιας αρωματικής κρέμας λοσιόν στο σώμα σας μετά το ντους ή να ψεκάσετε ένα άρωμα στους καρπούς σας και ένα άλλο στο λαιμό σας.

Παίξτε με διαφορετικούς συνδυασμούς, λοιπόν, και μην φοβάστε να πειραματιστείτε! Κατά γενικό κανόνα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα βαρύτερα αρώματα πρέπει να ψεκάζονται πρώτα, ώστε να μην υπερκαλύπτουν τα ελαφρύτερα.

Ποιοι είναι οι επιτρεπτοί συνδυασμοί;

Για να καταλάβετε πώς να συνδυάσετε καλύτερα τα αρώματά σας, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τα διαφορετικά στρώματα σε μεμονωμένα αρώματα. Η κορυφαία νότα είναι αυτό που μυρίζετε αμέσως όταν το ψεκάζετε και συνήθως αποτελείται από τις αφρώδεις και ζωηρές φρέσκες νότες.

Η μεσαία νότα είναι η καρδιά του αρώματος και είναι συνήθως πιο ζεστή και πιο απαλή. Τέλος, η νότα βάσης είναι εκείνη που αναπτύσσεται τελευταία και η μυρωδιά που μένει μαζί σας για ώρες -πολύ μετά την εξαφάνιση των κορυφαίων νότων.

Λάβετε υπόψη, λοιπόν, αυτές τις νότες όταν αρχίζετε να συνδυάζετε τα αρώματά σας. Αν δεν έχετε συνδυάσει ποτέ αρώματα, προσπαθήστε να συνδυάσετε δύο αρώματα που έχουν μια κοινή νότα –γιασεμί, για παράδειγμα- και ξεκινήστε από αυτήν τη βάση. Ή, αν είστε τολμηροί, δοκιμάστε να συνδυάσετε δύο ή περισσότερα αντίθετα αρώματα -ένα μπαχαρικό και μια βανίλια, για παράδειγμα.

Έχετε στο νου, ωστόσο, ότι καλό είναι να αποφύγετε να συνδυάσετε δύο αρώματα που είναι πολύ «σκοτεινά» και μελαγχολικά, γιατί μαζί μπορεί να είναι υπερβολικά.