Με ιδιαίτερη νοστιμιά και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, τα αβοκάντο αν δεν καταναλωθούν την στιγμή που πρέπει αρχίζουν να μαυρίζουν και δεν αποτελούν δέλεαρ για κατανάλωση.

Για να μην τα πετάξετε, λοιπόν, όταν υπερωριμάσουν δείτε τι μπορείτε πώς μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτά, φυσικά και αποτελεσματικά. Μάλιστα, παρακάτω θα βρείτε και μία μάσκα προσώπου στην οποία ορκίζεται η Βικτόρια Μπέκαμ για άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας της.

Μασάζ

Οι σπόροι του αβοκάντο μπορούν να σας φανούν άκρως χρήσιμοι για ένα απολαυστικό και χαλαρωτικό μασάζ. Μπορείτε να δέσετε μερικούς από αυτούς στα πόδια σας και να απολαύσεετε πλήρως ανακουφιστικές στιγμές. Επίσης, μπορείτε να τους ζεστάνετε και να τους χρησιμοποιήσετε ως εναλλακτική λύση για τις ζεστές πέτρες που εφαρμόζονται στην πλάτη, πιέζοντας το δέρμα και βοηθώντας στην ανακούφιση της μυικής έντασης.

Μάσκα μαλλιών

Τα αβοκάντο όχι μόνο αποτελούν καλή πηγή ενυδάτωσης και θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης γεμάτα με λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη και την ενίσχυση των λεπτών μαλλιών σας. Για να φτιάξετε μια ενυδατική μάσκα μαλλιών από αβοκάντο που ωρίμασε πολύ θα χρειαστείτε μισό αβοκάντο και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα υλικά και εφαρμόστε στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ.

Μάσκα προσώπου

Η Βικτόρια Μπέκαμ ορκίζεται σε αυτήν την φυσική μάσκα προσώπου με βάση το αβοκάντο, για την αναζωογόνηση του δέρματος και την βελτίωση της υφής του. Χτυπήστε ένα βερύκοκο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε με τον πουρέ από μισό αβοκάντο. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπό σας και χαλαρώστε για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και σκουπίστε το πρόσωπό σας.