Το αγαπημένο  γλυκό μικρών και μεγάλων μπορεί να γίνει γρήγορα και απλά με αυτή τη συνταγή:

Υλικά:

200γρ. μπισκότα πτι-μπερ

100γρ. βούτυρο λιωμένο

300γρ, τυρί κρέμα(τύπου Φιλαδέλφεια)

300γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

1μαρμελάδα φράουλα(ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 C.

Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

Μετά παίρνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20εκ. και απλώνουμε το μείγμα σαν ομοιόμορφη βάση στο πάτο. Τη βάζουμε στο φούρνο και την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Ύστερα τη βγάζουμε και την αφήνουμε έξω μέχρι να κρυώσει.

Αναμειγνύουμε  το τυρί κρέμα και τη σαντιγί και απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση που έχει κρυώσει.

Αλείφουμε από πάνω τη μαρμελάδα απαλά και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Μετά από 4 ώρες το cheesecake είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Για ποιο υγιεινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πτι μπερ ολικής αλέσεως, Φιλαδέλφεια λάιτ και κρέμα γάλακτος λάιτ.