Μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και κρέμα διαφορετικής μάρκας χωρίς κανένα πρόβλημα, εφόσον έχετε ξεβγάλει το σαμπουάν καλά προτού χρησιμοποιήσετε την κρέμα.

Αντικατάσταση προϊόντων

Αν σας έχει τελειώσει το σαμπουάν, το αφρόλουτρο το αντικαθιστά καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν θα είναι αυτό ενός σωστού λουσίματος και τα μαλλιά σας δεν θα έχουν τη συνηθισμένη τους λάμψη. Μην το χρησιμοποιείτε, λοιπόν, παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης.

Ένα ή δύο χέρια;

Το αν πρέπει να λούσετε ένα ή δυο χέρια τα μαλλιά σας εξαρτάται από τη συχνότητα με την οποία λούζεστε. Αν λούζεστε κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα, το δεύτερο χέρι είναι τελείως περιττό. Αντίθετα, αν δεν λούζεστε τόσο συχνά, το δεύτερο χέρι είναι απαραίτητο, καθώς το πρώτο δεν αρκεί για καθαριότητα σε βάθος.

Συχνότητα

Μπορείτε να λούζεστε κάθε μέρα, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά: καλύτερα να τα λούζετε κάθε μέρα από το να τα αφήνετε να ασφυκτιούν πνιγμένα στο σμήγμα. Εκτός από την αντιαισθητική όψη, υπάρχει και ο κίνδυνος κνησμού από την περίσσεια σμήγματος. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για συχνό λούσιμο.

Το κατάλληλο σαμπουάν

Όταν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής σας είναι ερεθισμένο και σας δημιουργείται η ανάγκη να το ξύσετε, πρέπει να παίρνετε ένα ειδικό σαμπουάν. Παρόλο, όμως, που τα ειδικά αυτά σαμπουάν είναι γενικά πιο ακριβά, είναι αναντικατάστατα γιατί περιέχουν πολύ απαλά συστατικά.

Η φύση των μαλλιών

Μπορεί ένα σαμπουάν να αλλάξει τη φύση των μαλλιών; Ποτέ! Γιατί τα σαμπουάν δρουν στην επιφάνεια. Άλλωστε, η φύση των μαλλιών καθορίζεται γενετικά, που μερικές φορές μεταβάλλεται από τον τρόπο ζωής, αλλά σπάνια από τη χρήση του ενός ή του άλλου καλλυντικού προϊόντος.

Πηγή: belife.gr