Πώς θα αντιδρούσατε αν ανακαλύπτατε ότι το «άλλο σας μισό» σας έχει απατήσει;

Πολλοί υποστηρίζουν πως αν πιάσουν το σύντροφό τους να τους απατάει με κάποιον άλλο θα… τον βγάλουν μια για πάντα έξω από τη ζωή τους, όμως σύμφωνα με μια έρευνα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Πάνω από έξι στις δέκα παντρεμένες γυναίκες παραδέχονται ότι δε θα ζητούσαν διαζύγιο από το σύζυγό τους αν τον έπιαναν με κάποια άλλη γυναίκα.

Το 36% των γυναικών και το 24% των ανδρών που συμμετείχαν σε μια έρευνα που διεξήγαγε η νομική εταιρεία Slater & Gordon στη Μεγάλη Βρετανία, ανέφεραν ότι πιστεύουν πως ο σύντροφός τους έχει απιστήσει και πως είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν αν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα και να τους «πιάσουν στα πράσα».

Μία στις δέκα γυναίκες έχουν πάρει τηλέφωνο στο γραφείο του συζύγου τους για να διαπιστώσουν αν όντως είναι εκεί, ενώ μία στις έξι ελέγχει συχνά το «ιστορικό» των αναζητήσεών του στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν αν έχει «καλή διαγωγή».

«Εννιά στις δέκα φορές οι άνθρωποι που απευθύνονται στο γραφείο μας επειδή σκέφτονται να ζητήσουν διαζύγιο, το κάνουν επειδή δεν τον εμπιστεύονται. Χωρίς το αίσθημα εμπιστοσύνης οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν πολύ δυστυχισμένοι» ανέφερε ο δικηγόρος Kaleel Anwar.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μπουν στον πειρασμό να ελέγξουν το σύζυγό τους, αν διαπιστώσουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά του, ενώ πολλές ανέφεραν ότι η διαίσθησή» τους και μόνο ήταν αρκετή για να τις κάνει καχύποπτες.
Οι άντρες από την πλευρά τους αρχίζουν να υποψιάζονται ότι «κάτι τρέχει» αν η γυναίκα τους είναι απόμακρη και δεν έχει την ίδια όρεξη ή διάθεση για σεξ.

Παρά τη «συμπεριφορά ντετέκτιβ», πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, δήλωσαν ότι δε βρήκαν τίποτε ύποπτο για το σύντροφό τους, ενώ η έννοιά τους να ελέγχουν συνεχώς το ταίρι τους επηρέασε την ψυχική τους υγεία.

Αρκετοί ανέφεραν ότι είχαν έντονο στρες και δυσκολίες στον ύπνο, ενώ ένα 17% το έριξε στο φαγητό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και πήρε βάρος.

Το 32% δήλωσε ότι επηρεάστηκε η αυτοπεποίθησή του από την έλλειψη εμπιστοσύνης μέσα στη σχέση του, ενώ το 70% κράτησε τους φόβους του για απιστία από την πλευρά του συντρόφου του κρυφές από εκείνον.

Ένας στους πέντε μάλιστα έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί ότι είχε γίνει «παρανοϊκός», ενώ πολλοί ανέφεραν ότι έπαθαν κατάθλιψη και επηρεάστηκε η γενικότερη ευημερία και υγεία τους.