Μένουμε σπίτι λόγω κορονοϊού και η μόνη επαφή μας με το shopping είναι μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Πρέπει όμως να ψωνίζουμε ρούχα online τώρα με την πανδημία ή εγκυμονούν κινδύνους τα υφάσματα που μπαίνουν στο σπίτι μας; Με δεδομένο ότι πλέον γνωρίζουμε ότι ο κορονοϊός ζει για μέρες πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες.

Σε αυτό το ερώτημα έδωσε απάντηση η αναπληρώτρια καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Morgan Katz, ειδικη στις λοιμώδεις νόσους, μιλώντας στη βρετανική έκδοση του «Marie Claire».

Η Katz επιβεβαίωσε αυτό που μας λένε οι παγκόσμιοι φορείς υγείας, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πως είναι ασφαλείς οι αγορές από το ίντερνετ.

«Η πιθανότητα σύλληψης του ιού με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ας πούμε ότι ο ιός ζει 24 ώρες πάνω στο ύφασμα, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι κάποιος που έχει Covid-19 θα πρέπει να φτερνιστεί στα ρούχα ενώ τα συσκευάζει, και τότε η παραγγελία θα πρέπει να φτάσει σε σας μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αυτό θα ήταν τότε αρκετό για ένα ιικό φορτίο να προκαλέσει μόλυνση. Οπότε ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός», καταλήγει.

Όσο για το δέμα και τη συσκευασία, αν πρέπει να τα αφήνουμε εκτός σπιτιού, παρατηρεί: «Αυτό είναι λίγο δραστικό, αν είναι χαρτόνι ίσως να το άφηνα έξω μέχρι να το χρειαστώ, αλλά αν είναι επείγον, σας συνιστώ να το ανοίξετε και να πλύνετε καλά τα χέρια σας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.