Ο λαιμός είναι αναμφισβήτητα ένα κρίσιμο σημείο όταν πρόκειται για τις ρυτίδες, αφού οι λεπτές γραμμές μπορεί να είναι εμφανείς ακόμα και στη νεαρή ηλικία. Ο καλύτερος τρόπος για να τις αποφύγουμε, είναι η σωστή προστασία του δέρματος σε αυτό το μάλλον παραμελημένο σημείο που έχει αποδειχθεί πιο ευαίσθητο και από την επιδερμίδα του προσώπου.

Ο σκοπός της περιποίησης δεν είναι η αιώνια διατήρηση της νεανικότητας αλλά μια καλαίσθητη περιποιημένη εμφάνιση σε κάθε ηλικία που δε θα μας προσθέσει ακόμα περισσότερα χρόνια. Ενσωματώστε την παρακάτω ρουτίνα στην καθημερινή περιποίησή σας:

Κρατήστε το κεφάλι και το πηγούνι σας ψηλά!
Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει την εμφάνιση και θα είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης αλλά μακροχρόνια θα κάνει θαύματα για το λαιμό σας. Η ευδιάκριτη και βαθιά ρυτίδα που εμφανίζεται στην περιοχή αυτή είναι αποτέλεσμα της κακής στάσης.

Καταναλώστε νερό
Είναι το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης όλου του σώματος μας καθώς προσφέρει ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω και έτσι το δέρμα δε “σπάει” τόσο εύκολα όπως όταν θα ήταν αφυδατωμένο ενώ παράλληλα αυξάνεται η ελαστικότητα του.

Το μαξιλάρι
Είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς για το λαιμό όταν τοποθετείται ψηλά. Μπορεί η ψηλή θέση να σας δίνει πιο ευχάριστη αίσθηση αλλά παράλληλη επιταχύνει το ρυθμό γήρανσης του δέρματος. Το κόλπο είναι να μεγαλώσετε τη γωνία μεταξύ του λαιμού και του προσώπου ώστε το σαγόνι και ο λαιμός να μη σχηματίζουν μικρότερη από ορθή γωνία.

Απολέπιση και ενυδάτωση
Δεν πρέπει να ξεχνάτε να απομακρύνετε νεκρά κύτταρα με scrub και από το λαιμό σας αλλά επειδή είναι ένα ευαίσθητο σημείο περιορίστε τη διαδικασία σε μια μόνο φορά την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε πάντα ό,τι βάζετε στο πρόσωπο να το εφαρμόζετε και στο λαιμό σας όπως η ενυδατική κρέμα και φυσικά το αντιηλιακό.

DIY θεραπεία
Εφαρμόζοντας φέτες πατάτας σε αυτή την περιοχή μπορεί να την προστατέψει από ρυτίδες καθώς λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, αποτοξινώνει αποτελεσματικά και καθαρίζει τους πόρους.

Ενδυνάμωση
Κάνοντας μερικές ασκήσεις προσώπου μπορεί να ωφελήσει εξίσου και το λαιμό. Η πιο δημοφιλής άσκηση είναι να γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και να το κρατήσετε σε αυτή την ευθεία για τριάντα δευτερόλεπτα. Κάντε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά την ημέρα αλλά να θυμάστε ότι για να εκπαιδευτούν σωστά οι μυς της περιοχής αυτής πρέπει κατά τη διάρκεια να τους κρατάτε χαλαρούς!