Καλές οι ανθοδέσμες και τα ρομαντικά δείπνα υπό το φως των κεριών, ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια, όμως αυτό που πραγματικά θα σημαίνει ότι «σας αγαπάει» είναι… ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός!

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Issues, τα ζευγάρια που συγκατοικούν –χωρίς να έχουν προχωρήσει σε τυπική επισημοποίηση της σχέσης τους- έχουν πιο ισχυρό δεσμό και νιώθουν πιο αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον, αν διατηρούν «κοινό ταμείο».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια έρευνα, η σχέση τους είναι το ίδιο δυνατή όσο και εκείνων των ζευγαριών που σκοπεύουν να παντρευτούν, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

Η έρευνα, που διεξήχθη από ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Αϊόβα στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι «το κοινό ταμείο» λειτουργεί ως δείκτης για το πόσο αποφασισμένες είναι οι δύο πλευρές να αφοσιωθούν στη σχέση αυτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το «κλειδί» πίσω από μια επιτυχημένη σχέση κρύβεται στη «διαχείριση των οικονομικών». Στη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, συμμετείχαν 900 άντρες και γυναίκες, οι οποίοι συζούσαν με τους συντρόφους τους.

Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα ζευγάρια που έχουν «κοινό ταμείο», χωρίς ωστόσο να σκοπεύουν άμεσα να παντρευτούν, είναι το ίδιο ευτυχισμένα στη σχέση τους με εκείνα που μοιράζονταν τα έσοδά τους και είχαν ήδη καθορίσει ημερομηνία γάμου.

Τα ζευγάρια που διατηρούσαν ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς πέτυχαν χαμηλότερο σκορ στην αξιολόγηση της σχέσης τους.

«Η συγχώνευση των οικονομικών σημαίνει καλύτερη ποιότητα σχέσης» ανέφεραν οι ερευνητές. «Οι σύντροφοι αποκτούν περισσότερο την ιδέα της “κοινής οντότητας” και λειτουργούν μέσα από την ταυτότητα του “εμείς”».