Όταν η κατσαρόλα δεν έχει αδειάσει τελείως, υπάρχει τρόπος το περιεχόμενο της να μην καταλήξει στον κάδο των απορριμάτων. Μπορείτε, με έξυπνες ιδέες, να χρησιμοποιήσετε ξανά κάποια φαγητά και να δημιουργήσετε ένα νέο πιάτο. Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε:

Αν έμειναν πατάτες φούρνου μπορείτε πολύ απλά να τις βάλετε σε ένα τηγάνι, να προσθέσετε και δύο αβγά από πάνω και γρήγορα και εύκολα να ετοιμάσετε  ένα νέο πιάτο. Εάν περίσσεψαν βραστές πατάτες μπορείτε  να φτιάξετε μια πατατοσαλάτα. Προσθέστε μαϊντανό ψιλοκομμένο, κάπαρη, αγγουράκι τουρσί, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και ξύδι και έτοιμη η σαλάτα!

Όταν μένουν ψητά λαχανικά μπορείτε να τα ψιλοκόψετε, να προσθέσετε λίγο λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και να κάνετε μια γρήγορη σαλάτα. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε από πάνω και λίγο χαλούμι!

Εάν έμειναν ψητά κρέατα και κοτόπουλο μπορείτε πάλι να φτιάξετε μια σαλάτα, να τα ψιλοκόψετε και να τα προσθέσετε σε αυτήν.

Εάν περισσεύουν φρούτα, για να μην πεταχτούν, μπορείτε να κάνετε μία κομπόστα ή να χρησιμοποιηθούν σε δημιουργίες ζαχαροπλαστικής όπως π.χ. σε μία τάρτα.

Όταν περισσεύει μία πίτα, μπορείτε να την χωρίσετε σε μερίδες και να την βάλετε στην κατάψυξη.

Το υπόλοιπο ενός μεγάλου ψαριού μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε ένα κρύο πιάτο προσθέτοντας λίγο μαγιονέζα, λεμόνι και βραστά λαχανικά.

Η vτοματοσαλάτα που περίσσεψε μπορεί να μετατραπεί σε μια σάλτσα ντομάτας.

πηγή: http://posiliving.gr