Κάθε χρόνο περιμένετε πως και πως τη στιγμή να ετοιμαστείτε για τις διακοπές και τις εξορμήσεις σας στην παραλία.

Ωστόσο, σας απασχολεί και κάτι ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού σας: «Φέτος θα διατηρήσω το βάρος μου στις διακοπές», «Τι να τρώω για να μην πάρω κιλά», «Με ποιον τρόπο θα καταφέρω το στόχο μου»; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε μικρά μυστικά για να διατηρήσετε τη γραμμή σας και στις διακοπές σας!

Γνωρίζατε ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο σύμμαχο για να διατηρήσουμε το βάρος μας;

Η καθημερινή κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης έχει σχετιστεί με χαμηλότερο σωματικό βάρος, ενώ έχει αποδειχθεί ότι η χρήση δημητριακών ολικής άλεσης ως υποκατάστατο κάποιου γεύματος, αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο βραχυπρόθεσμης απώλειας βάρους!

Τα δημητριακά (πχ. δημητριακά πρωινού, ψωμί, ζυμαρικά κα.) αποτελούν τη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής.

Συστήνεται να τα καταναλώνουμε καθημερινά και μάλιστα τουλάχιστον οι μισές από τις μερίδες που επιλέγουμε να είναι ολικής άλεσης, έτσι ώστε να προσλαμβάνουμε αρκετά από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χάνονται κατά την επεξεργασία τους (όπως για παράδειγμα οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β), τα οποία «κρύβουν» πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Πώς μπορείτε να τα εντάξετε στην καλοκαιρινή σας διατροφή;

– Στο πρωινό: Δεν αποκαλείται τυχαία το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Μας εφοδιάζει με ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, αποτελώντας τη «βενζίνη» μας, η οποία είναι απαραίτητη και στις διακοπές.

Ιδανικές επιλογές πρωινού μπορεί να είναι ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και 1 φρούτο ή ένα ποτήρι φυσικό χυμό με ψωμί ολικής άλεσης, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και λίγη μαλακή μαργαρίνη.

– Στα ενδιάμεσα: Ένα από τα λάθη που κάνουμε στις διακοπές είναι να αφήνουμε πολλές ώρες το στομάχι μας άδειο, με αποτέλεσμα να πέφτουμε με τα «μούτρα» στο ένα και μοναδικό γεύμα της ημέρας. Κι όμως δεν είναι δύσκολο να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στο καλοκαίρι.

Αν κουβαλάτε πολλά πράγματα μαζί σας στην παραλία τι πιο εύκολο από το να βάλετε μέσα στην τσάντα σας μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, λίγα κριτσίνια ολικής άλεσης ή ένα αυτοσχέδιο σακουλάκι με δημητριακά ολικής άλεσης; Δοκιμάστε το!

Πηγή: nutrimed.gr