Σίγουρα η ζέστη δεν είναι ό,τι καλύτερο για να διατηρείται αψεγάδιαστο το μακιγιάζ και γενικότερα η καλή εμφάνιση μιας γυναίκας.

Γι’ αυτό παρακάτω ακολουθούν μερικά…γυναικεία μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ομορφιάς με τέτοιον τρόπο, ώστε να δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ζέστη θέλει το δικό της μακιγιάζ;

Είναι γεγονός ότι όσο πιο ελαφρύ είναι το μακιγιάζ, τόσο περισσότερο ταιριάζει στις υψηλές θερμοκρασίες. Καθώς, λοιπόν, η ζέστη προκαλεί εφίδρωση, πράγμα που αλλοιώνει το μακιγιάζ στο πρόσωπο και στα μάτια, είναι προτιμότερο να ρετουσάρετε το μακιγιάζ του προσώπου σας μέσα στη μέρα πολλές φορές από το να προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μια και καλή το πρωί.

Το καλοκαίρι πρέπει να αλλάζει και το ντεμακιγιάζ;

Το δέρμα έχει πάντα ανάγκη να απαλλάσσεται από τη σκόνη και τους ρύπους που το θαμπώνουν και διώχνουν τη λάμψη του. Το καλοκαίρι, όμως, πρέπει να διευκολύνετε τη ζωή σας. Επομένως, το καλύτερο ντεμακιγιάζ για αυτή την εποχή είναι μια λοσιόν που καθαρίζει και τονώνει συγχρόνως την επιδερμίδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε και στον καθαρισμό των ματιών, κυρίως αν τα βάφετε με αδιάβροχη μάσκαρα, πράγμα που συμβαίνει συχνά το καλοκαίρι. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται οπωσδήποτε ένα ειδικό προϊόν για ντεμακιγιάζ, συνήθως ελαιώδες.

Η κρέμα ημέρας παραμένει η ίδια;

Όχι, γιατί το δέρμα δεν έχει τις ίδιες ανάγκες όλες τις εποχές. Για παράδειγμα, το χειμώνα χρειάζεται μια κρέμα πολύ προστατευτική και πλούσια, για να το προστατεύει από το κρύο και την αφυδάτωση. Αντίθετα, το καλοκαίρι ο καιρός δεν είναι τόσο ξηρός, ενώ η θερμοκρασία αυξάνει την παραγωγή σμήγματος.

Επιπλέον, επειδή το σμήγμα με τη ζέστη υγροποιείται σχετικά, η επιδερμίδα προστατεύεται πολύ περισσότερο με φυσικό τρόπο. Μια ελαφριά κρέμα ή ένα ενυδατικό υγρό είναι επομένως υπεραρκετά, κυρίως για τα μεικτά και λιπαρά δέρματα, που έχουν την τάση να γυαλίζουν.

Το γαλάκτωμα σώματος ενδείκνυται και για το καλοκαίρι;

Το γαλάκτωμα σώματος είναι κυρίως ιδανικό για το χειμώνα, γιατί τότε είναι που το δέρμα ξηραίνεται πολύ. Το καλοκαίρι, αν το γαλάκτωμα είναι παχύρρευστο, είναι φυσιολογικό να ιδρώνετε.

Με άλλα λόγια, το καλοκαίρι το γαλάκτωμα σώματος δεν είναι χρήσιμο, γιατί ιδρώνουμε για να διατηρήσουμε την ισορροπία της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος. Και όταν ο ιδρώτας αναμειγνύεται με το γαλάκτωμα, η επιδερμίδα κολλάει και είναι δυσάρεστη στην αφή. Όσες, λοιπόν, θέλετε να χρησιμοποιείτε γαλάκτωμα σώματος και το καλοκαίρι διαλέγετε ένα όχι πλούσιο σε λιπαρά γαλάκτωμα.

Πρέπει να βάζουμε αποσμητικό πολλές φορές την ημέρα;

Το αποσμητικό δεν χρησιμεύει παρά μόνο όταν χρησιμοποιείται σε καθαρό και ξηρό δέρμα. Αν το δικό σας αποσμητικό χάνει την αποτελεσματικότητά του στο τέλος της ημέρας, προτιμήστε ένα αντιιδρωτικό αποσμητικό. Η σύνθεση των προϊόντων αυτών μειώνει την παραγωγή ιδρώτα, οπότε όχι μόνο ελαττώνεται η υγρασία, αλλά αποφεύγονται συγχρόνως και τα τόσο ενοχλητικά σημάδια στα ρούχα.

Πηγή: belife.gr