Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν ενυδατική σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός τους, καθώς ξέρουν πως άλλα προϊόντα είναι κατάλληλα για λιπαρό, άλλα για ξηρό και άλλα για ευαίσθητο δέρμα.

Σωστά; Ως τώρα ναι, μόνο που πλέον είναι λάθος! Όπως μας λένε πια οι ειδικοί, καμία επιδερμίδα δεν είναι μόνο ξηρή ή λιπαρή ή ευαίσθητη και κανείς πια δεν κατατάσσει το δέρμα σε μία κατηγορία.

Ο τύπος του δέρματος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πια ως κριτήριο αγοράς ενυδατικής, κάτι που ξέρουν και οι μεγάλες εταιρίες, δημιουργώντας ειδικές φόρμουλες για συγκεκριμένα προβλήματα (όπως ρυτίδες, αφυδάτωση, χαλάρωση, κηλίδες κ.λπ.).

Ο τύπος του δέρματος αναφέρεται πια τελευταίος σε πολλά προϊόντα περιποίησης, καθώς το είδος της επιδερμίδας καθορίζεται από διάφορους παράγοντες κάθε φορά και δεν είναι στατικός.

Το DNA, τα εξωτερικά ερεθίσματα, ακόμα και τα βακτήρια επηρεάζουν την εμφάνιση και τη σύσταση του δέρματος, δημιουργώντας μια ρευστή κατάσταση που έχει να κάνει και με την ηλικία.

Ο νέος στόχος των ενυδατικών είναι η ρύθμιση του pH του δέρματος, η αντιστροφή της καταστροφής του κολλαγόνου και η πρόληψη των ρυτίδων. Τα δεδομένα στο βασικότερο προϊόν περιποίησης έχουν αλλάξει λοιπόν για τα καλά…