Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να απατήσει τον άντρα της

Πότε μπορεί να διαλύσει το γάμο της και να βρει αλλού συντροφιά


ΓΥΝΑΙΚΑ
0:36
25/08/2019
Οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να απατήσει τον άντρα της
8
loading

Τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε για απιστία, αναφερόμαστε στους άνδρες. Στις μέρες μας όμως και οι γυναίκες είναι εξίσου άπιστες και πολλές φορές επιλέγουν την παράλληλη σχέση. Αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν ασχοληθεί με τη χαρτογράφηση της γυναικείας συμπεριφοράς και την ανάλυση των αιτίων που την οδηγούν στο να βρει έναν εραστή. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες έρευνες είναι αυτή των επιστημόνων  Μισέλ Ζανφρό, Άντονι Ζύριχ και Μάικλ Μονγκ που διεξήχθη σε γυναίκες ηλικίας 24-51 ετών, που παράτησαν το γάμο τους.

Πολλές από τις γυναίκες αυτές  αναφέρουν σαν αίτιο της απιστίας την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με το σύντροφό τους ή το σύζυγό τους.  Οι άντρες τους προτιμούσαν να τις βάζουν σε «δεύτερη μοίρα» και να έχουν ως προτεραιότητα την καριέρα τους.  «Μαλώναμε συχνά γιατί ερχόταν αργά το βράδυ και έφευγε νωρίς το πρωί» ήταν ένα επιχείρημα που ειπώθηκε από πολλές γυναίκες που πήραν διαζύγιο και αναζήτησαν αλλού την επικοινωνία και τη φροντίδα που τους έλλειπε.

Η αδυναμία επικοινωνίας συχνά οδηγεί σε διαμάχες που είναι αδύνατο να επιλυθούν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Η αδιαφορία για επίλυση των προβλημάτων μέσα στη σχέση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση τους, τις καθημερινές προστριβές και μια δυσάρεστη καθημερινότητα που για πολλές γυναίκες λειτουργεί ασφυκτικά ειδικά όταν στον ορίζοντα δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Μέσα από την έρευνα, γίνεται σαφές ότι πολύ βασικό αίτιο που κάνει μια γυναίκα άπιστη είναι η έλλειψη προσοχής από την πλευρά του άνδρα. Το κενό που προκαλεί μπορεί να οδηγήσει τη γυναίκα στο να φλερτάρει με άλλους και να συνάψει εξωσυζυγική σχέση.

Βέβαια, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει πάντα ο άντρας. Ας μη ξεχνάμε ότι η μελέτη διερεύνησε τη γυναικεία μόνο οπτική.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Κρίκος

  Ως γνωστόν ποτέ δεν φταίνε οι γυναίκες. Πάντα έχουν «δικαιολογία» στο κεράτωμα. Αντίθετα πάντα φταίνε οι άνδρες στο κεράτωμα (και γενικώς) .

 2. avatar Ευακι

  Άμα δεν τον θες χωρίζεις, γιατί να τον κερατωσεις; αυτό δεν είναι σωστό ούτε ηθικό!!!! Ότι δεν αρέσει να σου κάνουν, μην το κάνεις ούτε εσύ σε άλλους!!!!

 3. avatar Pent

  λειπουμε πολυ γιατί δουλευουμε πολυ, και δουλευουμε πολυ για να στα παρεχουμε ΟΛΑ. και παλι, την κουτουραδα σου την κάνεις. αυτες οι γυναικες είναι άρρωστες, χωρις πλακα

 4. avatar Terra incognita

  Δε βγάζεις άκρη με τις γυναίκες... Τα θέλουν όλα και πάλι δε φτάνει.

 5. avatar Εεεε

  Και οι άντρες να μη λείπετε όλη μέρα από το σπίτι με τη δικαιολογία στο στόμα ότι έχετε δουλεια,θα βρεθεί άλλος να αναπληρώσει το κενό

 6. avatar Σεβασμος

  Όταν δεν υπάρχει σεβασμός, αγάπη, και ειλικρίνεια και από τους δυο, δεν γίνεται χωριό. Μην κάνεις ότι δε θες να σου κανουν

 7. avatar ΟΜ

  ΟΚ.. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που τα έχουν ολα κι όμως απατούν και μετά ψάχνουν για δικαιολογιες, τυπου\"δεν επικοινωνουσαμε\" Η \"δούλευε πολύ\"!

  1. avatar το “τα έχουν όλα”

   είναι υποκειμενικό

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει