Το νυφικό είναι ιδιαίτερο ρούχο. Άλλο να το βλέπετε στη φωτογραφία και άλλο να δοκιμάσετε και να το δείτε φορεμένο πάνω σας. Ο σωματότυπος της κάθε νύφης είναι διαφορετικός και σίγουρα θα πρέπει να επιλέξει ένα νυφικό που θα την κολακεύει.
 
Θα πρέπει να διαλέξετε ένα νυφικό το οποίο θα αναδεικνύει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και θα αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις πιθανές ατέλειες που μπορεί να έχετε. Απαραίτητο θα ήταν να έχετε ένα στράπλες στηθόδεσμο και ένα ζευγάρι γόβες, γιατί θα ωφελήσουν περισσότερο την εικόνα σας κατά τις δοκιμές. Τις περισσότερες φορές ειδικά στις πρώτες πρόβες δίνουν στους οίκους νυφικών ειδικά παπούτσια, που διαθέτουν στα περισσότερα νούμερα για δοκιμές.

Πρώτη πρόβα

Στην πρώτη πρόβα επιλέγετε το σχέδιο του νυφικού σας. Το κλασσικό παραδοσιακό νυφικό είναι λευκό, γι’ αυτό και στους περισσότερους οίκους, οι δημιουργίες είναι γύρω από τις αποχρώσεις του λευκού. Όμως υπάρχουν κάθε λογής χρώματα στα νυφικά, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του χρώματος παίζει ο τύπος δέρματος, το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα των ματιών της νύφης.

Μη διστάσετε να ζητήσετε να δοκιμάσετε ό,τι έχετε ονειρευτεί, ώστε να είστε σίγουρες ποια νυφικά θα αποκλείσετε και ποια θα σας πηγαίνουν. Προτιμότερο θα ήταν να είστε μακιγιαρισμένη και χτενισμένη ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα είστε εκείνη την ημέρα ή τουλάχιστον πώς θα θέλατε να είστε.

Να σημειώνετε σε μια ατζέντα σε ποιους οίκους βρήκατε τα νυφικά που εκδηλώσατε ενδιαφέρον, ώστε να μην μπερδεύεστε. Μην επισκέπτεστε την ημέρα πολλούς οίκους, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μπερδευτείτε και να κουραστείτε.

Να θυμάστε ότι ωφέλιμο θα ήταν να έρθουν μαζί σας έως 2 άτομα το πολύ κι όχι περισσότερα για να μην σας αποπροσανατολίσουν. Οι άνθρωποι που θα αναλάβουν να σας συνοδέψουν στις πρόβες, να φροντίσετε να έχετε παρόμοιο γούστο και να σας συνοδευόσουν σε όλες τις πρόβες για να έχετε μία ουσιαστική δεύτερη γνώμη από την αρχή μέχρι και την τελική επιλογή σας.

Όταν θα δοκιμάσετε το νυφικό θα πρέπει να το νοιώθετε ελευθερία κινήσεων και να δένει άψογα επάνω σας. Δοκιμάστε να κάνετε μια χορευτική φιγούρα, γιατί κατά τη δεξίωση θα κάνετε… πολλές! Αν χρειαστεί οπουδήποτε μετατροπή για να νιώσετε άνετα μη διστάσετε να το πείτε. Να μεριμνήσετε να έχετε μαζί σας ένα ποσό για να δώσετε προκαταβολή εφόσον θέλετε να κλείσετε κάποιο νυφικό.

Αξεσουάρ

Θα πρέπει να έχετε αποφασίσει για ποια αξεσουάρ θέλετε να φορέσετε, ώστε να είστε σίγουρες ότι θα ταιριάζουν με το νυφικό που θα έχετε επιλέξει. Επιπλέον όταν θα έχετε κατασταλάξει σε κάποιο νυφικό, αναγκαίο θα ήταν, να ψάξετε και να αγοράσετε τα κατάλληλα νυφικά παπούτσια, ώστε να τα έχετε μαζί σας και να τα δοκιμάσετε με το νυφικό πριν πείτε το τελικό οκ.

Όταν το επιλέξετε και συμφωνήσετε για το κόστος και δώσετε τη προκαταβολή, κανονίστε για τις μετατροπές αν και εφόσον χρειάζονται να γίνουν.

Γενικά αποφύγετε τις μεγάλες αλλαγές γιατί ενδέχεται να αλλάξει το σχέδιο ή να μην μπορέσουν να γίνουν όπως τις θέλετε ή όπως τις εννοείται. Είναι σίγουρο πως η μοδίστρα ή η επαγγελματίας που σας εξυπηρέτησε θα έχει παρατηρήσει αν χρειάζεται κάποια διόρθωση το νυφικό επάνω σας, οπότε ζητήστε τη γνώμη της και εμπιστευτείτε την, γιατί είναι σίγουρο ότι ως σωστή επαγγελματίας δεν θέλει να προωθήσει το νυφικό της αλλά να σας εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα για να είστε ευχαριστημένη.

Μη ξεχνάτε ότι μια ευχαριστημένη και ευτυχισμένη νύφη είναι η καλύτερη διαφήμιση για κάποιον οίκο. Μη ζητάτε παράλογες και υπερβολικές μετατροπές εφόσον εφαρμόζει καλά στο σώμα σας και τονίζει τα ωραία χαρακτηριστικά σας και μειώνει τα ελαττωματικά σημεία του σώματός σας.

Δεύτερη πρόβα

Γίνεται συνήθως ένα μήνα πριν το γάμο. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τσεκάρετε αν έχουν γίνει οι αλλαγές που θέλατε. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα νυφικά παπούτσια, εσώρουχα και σίγουρα τα αξεσουάρ που έχετε επιλέξει να φορέσετε εκείνη τη μέρα. Πρέπει να είστε άψογη. Καλό θα ήταν, να έρθει μαζί σας η κολλητή σας ή η μητέρα σας ή κάποια συγγενής ώστε η ειδικός που σας εξυπηρετεί να της δείξει ακριβώς πώς να σας βοηθήσει να το φορέσετε εκείνη την ημέρα.

Το νυφικό σας μπορεί να έχει κάποιες ιδιαιτερότητες π.χ. πως κουμπώνει το φουρό, πως θα δέσουν τα κορδόνια ιδανικά επάνω σας αν το νυφικό έχει κορδόνια, που σίγουρα θα χρειαστείτε την βοήθεια κάποιου για να το φορέσετε σωστά.

Επιπλέον, καλό είναι να ρωτήσετε σε περίπτωση που το νυφικό λερώσει κατά λάθος ή τσαλακωθεί πώς να το φροντίσετε. Όταν προβάρετε το νυφικό σας θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια σε όλες τις πλευρές. Μη ξεχνάτε ότι οι φωτογραφίες και οι καλεσμένοι θα έχουν οπτική επαφή σε κάθε σημείο του νυφικού σας. Μπορεί να χρειαστούν και άλλες δοκιμές ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιεί. Έχετε υπομονή και στο τέλος θα σας ανταμείψουν τα κομπλιμέντα όλων των καλεσμένων και κυρίως του γαμπρού.

Σημαντικό είναι:

– Να διευθετήσετε την ημερομηνία και τον τρόπο παραλαβής του νυφικού.

– Να κανονίσετε τον τρόπο εξόφλησης του νυφικού.

– Να κάνετε την τελική πρόβα 3 μέρες πριν το γάμο ώστε να έχετε το χρόνο να διορθώσετε τυχόν σημεία που υπάρχουν ατέλειες.

– Να ζητήσετε ή μάλλον να υπενθυμίσετε ειδικά αν το νυφικό το ενοικιάσετε να είναι πολύ καλά πλυμένο και σιδερωμένο και κατά την παραλαβή να το ελέγξετε.

– Αν ο γάμος γίνει μακριά από τον οίκο καλό θα ήταν να μην κανονίσετε να το παραλάβετε την μέρα του γάμου το νυφικό αλλά μία εβδομάδα πριν ώστε να είστε σίγουρες.

– Να συνεννοηθείτε με τον οίκο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η παραλαβή του νυφικού και μετά το γάμο, εφόσον το έχετε ενοικιάσει.

Ράψτε

Αν πάλι δε βρείτε αυτό που έχετε ονειρευτεί…. μην απογοητεύεστε! Μπορείτε να το ράψετε.

Πρέπει να το κάνετε 5-6 μήνες πριν και να βρείτε έναν επαγγελματία ράφτη που να ασχολείται μονό με νυφικά ώστε να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που αναμένεται. Και πάλι όμως καλό θα ήταν να έχετε επισκεφτεί έναν οίκο νυφικών έτσι ώστε να γνωρίζετε τι σας πάει και να μην αρχίσετε από την αρχή να ράβετε και στο τέλος να μην είναι αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά.

Οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ακριβώς οι ίδιες, με τη μόνη διαφορά ότι το νυφικό θα είναι φτιαγμένο σύμφωνα με το δικό σας γούστο, καλύπτοντας τις δικές σας ανάγκες από την αρχή. Και στο τέλος θα μείνει δικό σας!

Προσοχή στους περισσότερους οίκους δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση των νυφικών, είναι απόλυτα λογικό και σεβαστό για να προστατέψουν τις δημιουργίες τους ώστε να μην αντιγραφούν. Όταν όμως το κλείσετε ξαναρωτήστε μήπως σας επιτρέψουν να βγάλετε φωτογραφία όταν το φορέσετε ώστε να σας διευκολύνουν στην αναζήτηση νυφικού χτενίσματος και αξεσουάρ. Προτιμήστε να κρατάτε σημειώσεις ώστε να θυμάστε ποιο νυφικό σας έχει κάνει εντύπωση και ποιο όχι.

Σε περίπτωση που είστε έγκυος θα χρειαστούν περισσότερες πρόβες ανάλογα με το ρυθμό που παίρνετε τα κιλά και το μήνα που διανύεται. Χρήσιμο θα ήταν να επιλέξετε ένα σχέδιο νυφικού που να επιτρέπει πιο εύκολα μετατροπές.

Πηγή: gamosinfo.gr