Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που η άνοιξη τους βρίσκει στην αναζήτηση τρόπων για να χάσουν τα «χειμερινά» κιλά, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες, για να απαλλαγείτε από αυτά εύκολα, γρήγορα και υγιεινά.

Για να χάσετε με σωστό τρόπο τα περιττά κιλά σας, έχετε πάντα υπόψη σας τις παρακάτω υποδείξεις:

1. Αυξήστε τον αριθμό των γευμάτων σας. Τρία κυρίως ελαφρά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και δύο ενδιάμεσα είναι κατάλληλα για να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας.

2. Περιορίστε τα λιπαρά στις σαλάτες και αποφύγετε την πολύπλοκη μαγειρική και τα τηγανιτά.

3. Τελειώνετε τα γεύματά σας με φρούτα ή ελαφρά επιδόρπια, όπως φρουτοσαλάτα ή κομπόστα φρούτων χωρίς ζάχαρη. Ξεχάστε τα γλυκά.

4. Πίνετε τα ροφήματά σας χωρίς ζάχαρη: είναι κάτι που μπορείτε να το συνηθίσετε.

5. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με άφθονα φρούτα και λαχανικά. Να τα τρώτε ακόμη και ενδιάμεσα στα γεύματα. Σας χορταίνουν και σας προσφέρουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

6. Καταναλώνετε λογικές ποσότητες πουλερικών, ψαριών και άπαχου κρέατος.

7. Περιορίστε τις ποσότητες ζυμαρικών, ψωμιού και αμυλούχων, γενικότερα.

8. Πίνετε αρκετό νερό. Έξι με οκτώ ποτήρια είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του οργανισμού και την αποβολή των τοξινών.

9. Αντικαταστήστε τα παχιά κρέατα με πουλερικά, ψάρι, άπαχο κρέας και ζαμπόν γαλοπούλας.

10. Διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και αποφεύγετε αυτά που περιέχουν πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

11. Αγαπήστε τη γυμναστική. Προσπαθήστε να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας.

12. Μην τρέφετε μεγάλες προσδοκίες για το «μαγικό» χάπι. Στα μάτια των απανταχού ταλαιπωρημένων υπέρβαρων το χάπι αδυνατίσματος φαντάζει ως η μοναδική και προπαντός ανώδυνη λύση στο πρόβλημά τους.

Όμως, το ιδανικό φάρμακο για αδυνάτισμα θα πρέπει να μην έχει παρενέργειες, να μην προκαλεί εθισμό και, βέβαια, μετά τη διακοπή της χορήγησής του να διατηρείται το σωματικό βάρος. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν, όμως, δεν έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Πώς να χάσετε 2-3 κιλά σε 3 ημέρες

Σε εκείνους που θα ήθελαν να χάσουν τα 2-3 και μόνο επιπλέον κιλά τους σε διάστημα 3 ημερών περίπου συνιστάται να παίρνουν όλη την ημέρα 4 μερίδες γαλακτερά, συνοδευόμενα ημερησίως από 2 πλούσιες σαλάτες και 3-4 φρούτα.

Μία μερίδα γαλακτερά= 1 ποτήρι άπαχο γάλα ή 1 γιαούρτι ή 30 γραμμ. άπαχο τυρί.

Προσοχή

Η παραπάνω δίαιτα απαγορεύεται να γίνεται από παιδιά, εφήβους, ηλικιωμένους και από όσους αντιμετωπίζουν παθολογικά προβλήματα.

Πηγή: belife.gr