Πέρα από το να νοστιμίζει τα περισσότερα πιάτα, το κρεμμύδι έχει έξυπνες χρήσεις και εκτός κουζίνας.

Δείτε ποιες είναι αυτές.

Γυαλίστε τα μέταλλα

Κόβετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το συνθλίβετε. Στη συνέχεια το ανακατεύετε με νερό. Με ένα πανί, τρίβετε τη μεταλλική επιφάνεια. Τρίψτε μέχρι να καθαρίσει.

Απαλλαγείτε από την οσμή των βερνικιών

Το ίδιο μείγμα που περιγράφεται για τη στίλβωση μετάλλων λειτουργεί και για την καταπολέμηση των δυσάρεστων, και μερικές φορές ανθυγιεινών οσμών των χρωμάτων και βερνικιών.

Καθαρίστε το γκριλ

Κόβετε ένα κρεμμύδι στη μέση, και με ένα πιρούνι, γλιστράτε το κρεμμύδι στη σχάρα για να καθαρίσει.

Τρόφιμα

Κάντε το καμένο ρύζι, βρώσιμο και πάλι

Ξεχάσατε το ρύζι στο μάτι και σας κάηκε λίγο; Δεν χρειάζεται να το πετάξετε! Απλά τοποθετήστε το μισό από ένα κρεμμύδι πάνω από το ρύζι. Θα απορροφήσει την καμένη γεύση.

Διατηρήστε το αβοκάντο

Αποτρέψτε τα αβοκάντο από το να μαυρίσει, αποθηκεύοντας το σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο με κόκκινο κρεμμύδι. Τοποθετήστε το μισό από ένα κρεμμύδι στο δοχείο και στη συνέχεια τοποθετήστε το αβοκάντο.

Πηγή: neadiatrofis.gr