Αν μάθετε να ξεχωρίζετε το αίσθημα πραγματικής πείνας από τις απλές λιγούρες θα καταφέρετε να μην πάρετε ούτε κιλό.

Διαβάστε με ποιους τρόπους μπορείτε να το επιτύχετε αυτό…

«Ακούστε» το σώμα σας

Η πείνα είναι ένα αίσθημα κενού που νιώθετε στο στομάχι σας, το οποίο εμφανίζεται σταδιακά, συνοδεύεται συχνά από γουργουρητό ή ζαλάδα και μόλις φάτε κάτι απαλλάσσεστε από όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Η συναισθηματική πείνα εκδηλώνεται γρήγορα και συνήθως χαρακτηρίζεται από μια έντονη επιθυμία για φαγητό όταν είστε στεναχωρημένοι, δεν έχετε τι να κάνετε, ή όταν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό για να χαρίσετε απόλαυση στον εγκέφαλό σας.

Μη βιάζεστε

Προσπαθήστε να τρώτε αργά και να συγκεντρώνεστε στο να μασάτε και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε αυτό που τρώτε.

Αν παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ τρώτε, έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 71% περισσότερες θερμίδες, κάτι που δε συμβαίνει όταν τρώτε προσεκτικά, με γνώση και συναίσθηση του τι καταναλώνετε, την ώρα που το καταναλώνετε.

Τροποποιήστε τα γεύματά σας

Το ότι μία η ώρα το μεσημέρι θεωρείται ώρα για το μεσημεριανό μας γεύμα, δε σημαίνει ότι μόλις το ρολόι δείξει 1.05 εσείς πρέπει ήδη να έχετε ξεκινήσει να τρώτε, αν δεν πεινάτε αρκετά.

Προσπαθήστε να ξεπεράσετε το όριο για περίπου μισή ώρα, έτσι ώστε να δείτε αν αναγνωρίζετε τα σημάδια που σας στέλνει ο οργανισμός σας όταν πεινάτε.

Μελλοντικά, περιμένετε μέχρι να λάβετε αυτά τα σήματα, αντί να τρώτε μόνο από… συνέπεια στο ρολόι σας.

Κρατήστε ημερολόγιο

Δείτε πώς συνδυάζονται οι συνήθειες φαγητού που έχετε με τη συναισθηματική σας κατάσταση κρατώντας ένα διατροφικό ημερολόγιο για 1 μήνα.

Κάντε μια λίστα όλων αυτών που τρώτε, την ώρα που τα καταναλώνετε, την τοποθεσία και των συναισθημάτων σας τη δεδομένη στιγμή του φαγητού.

Ήσασταν στη δουλειά στρεσαρισμένοι, ή μήπως ήσασταν χαλαροί στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση; Αυτό θα σας βοηθήσει να προβλέψετε τις λιγούρες σας και να «απαντήσετε» διαφορετικά σε αυτές, προκειμένου να τις… εξαλείψετε!

Πηγή: omorfamystika.gr