Υλικά

500 γραμμάρια ριγκατόνι
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
8-10 φέτες γκούντα
2 κρέμες γάλακτος light 250 ml η καθεμία

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και προσθέτουμε μίση κουταλιά αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μην κολλήσουν και αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε το νερό, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τρίβουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά. Στη συνέχεια, κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα ριγκατόνι και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα τυριών μαζί με το μπέικον. Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε με τις κρέμες γάλακτος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το σουφλέ να ψηθεί στους 160 βαθμούς στον αέρα ή στους 180 βαθμούς στην ένδειξη πάνω-κάτω για περίπου μισή ώρα.