Μυστικά για το κρασί που δεν γνωρίζατε

Τι πρέπει να κάνετε για να το απολαύσετε έτσι όπως πρέπει


ΓΥΝΑΙΚΑ
22:25
18/02/2019
Μυστικά για το κρασί που δεν γνωρίζατε
7
loading

Ένα, ή και περισσότερα, ποτήρι κρασί μετά από μια γεμάτη και δύσκολη ημέρα αποτελεί πάντα το καταλληλότερο μέσο για αποσυμφόρηση, ακόμη και στο σπίτι. Τι πρέπει να κάνετε, ωστόσο, για να το απολαύσετε έτσι όπως πρέπει;

Σε τι θερμοκρασία πρέπει να το καταναλώνετε και πώς διατηρείται σωστότερα; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κρασί με φελλό και σε εκείνο με ένα βιδωτό καπάκι; Ακολουθούν οκτώ μυστικά για το κρασί που, ίσως, δεν γνωρίζατε και σίγουρα θα σας φανούν έξυπνα και βοηθητικά.

  • Όλα τα κρασιά, ανεξαρτήτως χρώματος, μόλις ανοιχτούν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο (πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου θεωρούνται ζεστά και δεν είναι σωστό να καταναλώνονται έτσι) και να καταναλώνονται μέσα σε δύο ημέρες.
  • Όταν ένα κρασί έχει βιδωτό πώμα και όχι φελλό, δεν σημαίνει ότι είναι ένα φθηνό προϊόν. Αντιθέτως το βιδωτό καπάκι βοηθάει περισσότερο στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κρασιού, καθώς δεν υπάρχει το ρίσκο υπολείμματα φελλού να πέσουν στο κρασί.
  • Κρασιά με λιγότερη γνωστή ονομασία και χώρα προέλευσης κάποια που δεν φημίζεται για το κρασί της, τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται πολύ καλές επιλογές. Τόσο από άποψη γεύσης, όσο και από άποψη τιμής.
  • Ένα φθηνό λευκό κρασί δεν είναι πάντα καλύτερο από ένα φθηνό κόκκινο κρασί. Κατά γενική ομολογία όλα τα κρασιά είναι καλά, απλώς υπάρχουν κάποια πιο βαρετά.
  • Αποφύγετε να καταναλώσετε κρασί με σπαράγγι ή αγκινάρες. Τα μεν πρώτα μετατρέπουν τη γεύση του κρασιού σε πιο «φυτική» και οι μεν δεύτερες, λόγω μιας ουσίας που περιέχουν, κάνουν τον ουρανίσκο να εντοπίζει γεύσεις που δεν υπάρχουν.
  • Αν ένα κρασί έχει κουνηθεί αρκετά κατά την μεταφορά του (κυρίως αν το έχετε παραγγείλει από κάποιο e-shop) θα πρέπει να ξεκουραστεί αρκετές ημέρες, καθώς η γεύση του είναι πιο σκληρή και ξενίζει στον ουρανίσκο.
  • Για να απολαύσετε ένα κρασί στο μεγαλείο του και να διακρίνετε όλα τα αρώματά του, καλό είναι η μύτη σας να μην έχει «παρενοχλήσεις» από άλλα αρώματα. Αποφύγετε, λοιπόν, το άρωμα κοντά στο πρόσωπο και τη μύτη ή οι γυναίκες κάποιο αρωματικό καλλυντικό πριν την δοκιμή του.
  • Η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί σε καθημερινή βάση κάνει καλό στην υγεία, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, αυξάνει τη δύναμη των μυών και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
  1. avatar τον μηνα

    που δεν έχει Ρ ! το κρασί θέλει νερό !!! Έλεγαν οι παλαιότεροι ,"φίλε"Διογένη ! και αυτό γιατί το κρασί "βαραίνει" τόσους μήνες ΜΕΤΑ το άνοιγμα του βαρελιού !!! οι ΔΕ αρχαίοι, που επικαλείσαι
    δεν είχαν "γραδομετρα"να μετράνε βαθμούς! και η οινοποίηση γινόταν εμπειρικά, με αλκοολικό βαθμό πάνω από 12°, 12.5° οπότε το "νέρωμα" ήταν μονόδρομος για τους "πότες"

  2. avatar Ζικο

    NB, χανονται σχολια που εχουν σταλει πριν απο τρεις-τεσσερεις ωρες (μπορει και παραπανω)
    . Ελπιζω να μην παιζει καποια λογοκρισια γιατι θα ειναι πολυ αυθαιρετη και ατυχης...

  3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    ΠΟΤΕ' ΑΚΡΑΤΟΝ ΟΙΝΟΝ !!!
    Τρια δακτυλα στο ποτηρι - μερα παρα μερα - και το υπολοιπο νερο !!!
    ΑΛΛΩΣ - με τον ΚΑΙΡΟΝ - το σικωτι γινεται ΚΙΡΡΟΝ (=κιτρινωπο,εξ ου κιρρωσις),
    και μετα ...''καλα κρασια'' !!!

    1. avatar Ζικο

      Νερο φιλε μου βαζανεστο κρασι οι αρχαιοι επειδη οι διαδικασιες παραγωγης ηταν πολυ αρχεγονεςκαι το κρασι εβγαινε εξτρα δυνατο. Επιπλεον λογω της ποιοτητας του ποσιμου νερου το χρησιμοποιουσαν αντ'αυτου και εξ αυτου το αραιωνανε για να μην ειναι μονιμως ντιρλα.
      Το κρασι δεν νοθευεται και δεν αραιωνεται, ουτε με νερο, ουτε με σοδα ουτε με coca cola, ουτε με τιποτα. Να μην πουμε καλυτερα ποιοι τυποι ανθρωπων τα κανουν αυτα. Οσο ευγενης και να εισαι θα παρασυρθης.
      Σιγουρα δεν ειναι για χορταση αλλα δεν ειναι και βασιλικος πολτος να το πινης με το δελτιο. Ενα καλο κρασι (και εννοουμε"καλο!" κρασι), μπορεις να ποιεις ανετα μια μπουκαλα και να μην σε πειραξη. Αν τωρα εισαι λατρης των Ρετσινα Κουρτακη, Δεμεστιχα και καποιων αλλων, παρε καλυτερα κωνειο. Λιγωτερη ζημια θα σου κανη. (Αν και ο παπους μου, τις δεκαετιες μεχρι τα μεσα του '80 που πεθανε 79 ετων επινε συστηματικα μισο μπουκαλι Κουρτακη στο γευμα, καθημερινα και σιγουρα δεν πεθανε απο αυτο. Ουτε ηταν και ποτε μεθυσμενος, ομως). Βεβαια αλλο το Κουρτακη το 80 (και σε μικροτερο μπουκαλι μισου λιτρου), αλλο το σημερινο. Μαλλον ηταν καλυτερο τοτε.

  4. avatar Ζικο

    Και βεβαια δεν εχει να κανει απολυτως τιποτα με την ενοτητα γυναικα. Δεν ειναι σερβιετα. Λιγο σεβασμο....

  5. avatar Ζικο

    NB, οι οδηγιες που δινετε ειναι για τελειως ασχετους, ανεπιδεκτους και αδιαφορους (σαν τον φιλο μας απο κατω) και πολλες λαθος, με αποτελεσμα να αποπροσανατολιζουν τον κοσμο. Οπως για παραδειγμα τα μπουκαλια με βιδωτο πωμα που ειναι απαραδεκτο για κρασι ποιοτητος. Ουτε καν ο συνθετικος φελος δεν ειναι αποδεκτος γιατι δεν αναπνεει το κρασι οσο καθεται. Ο συνθετικος φελος και τα βιδωτα καπακια ειναι μονο για μετρια κρασια (κανεις δεν ειπε οτι δεν υπαρχουν αξιολογα μετρια κρασια. Θελει ψαξιμο), τα οποια δεν μπορουν να παλιωσουν πολυ. Δεν αντεχουν. Ειναι για αμεση καταναλωση. Υπαρχουν αλλα, πολλα και πολυ πιο σοβαρα μυστικα και λεπτομερειες που δεν τα αναφερετε καθολου (πιθανον απο αγνοια, αλλα ειναι αναμενομενο). Ενα καλο μπουκαλι κρασι με ονομασια προελευσεως και αριθμημενη μπουκαλα κοστιζει 10 με 20 ευρω. Μπορεις να βρης και φθηνοτερο. Δεν ειναι τρελο. Αν δεν αντεχει καποιος τα 12-15 ευρω που κανουν συνηθως τα καλα κρασια ας παρει χυμα με ασβσεστη απο την λεσχη βαρελοφρονων. Το κρασι ειναι μεγαλο θεμα. Δεν εξαντλειται σε λιγες γραμμες με 5-6 συμβουλες....

  6. avatar δήθεν λέβελ τιρμπουσόν

    Δε μας μπιπ με τις καγκουριές, σιγά μη του κάνω και μασάζ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει