Έξι μυστικά για νόστιμες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού

Έξυπνα tips για την κουζίνα


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:50
14/02/2019
Έξι μυστικά για νόστιμες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού
loading

Τα βάζα με μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ξυπνάνε τις πιο ωραίες αναμνήσεις.

Διαβάστε παρακάτω έξι τα μυστικά για τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες για να «γλυκάνετε» τους αγαπημένους σας.

  1. Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
  2. Αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται ξεπικρίσμα” Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.
  3. Κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται ξάφρισμα, δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
  4. Για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης
  5. Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.
  6. Η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει