Η δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο μεγαθηρίων του κόσμου της μόδας έληξε και πλέον οι… κόκκινες σόλες στα γυναικεία παπούτσια είναι αποκλειστικότητα ενός και μόνο σχεδιαστή.

Αυτός είναι ο διάσημος σχεδιαστής Christian Louboutin ο οποίος αναγκάστηκε να διεκδικήσει την αποκλειστική διάθεση του σχεδίου, μέσω της δικαστικής οδού στις ΗΠΑ. Στο απέναντι στρατόπεδο βρέθηκε ο επίσημος γνωστός, γαλλικός Οίκος μόδας, Yves Saint Laurent.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά, όταν ο Louboutin μήνυσε τον YSL για αντιγραφή του σχεδίου με την κόκκινη σόλα σε ζευγάρια που κυκλοφόρησαν στην κολεξιόν του ’11.

Τελικά, μετά από διαμάχες των δικηγόρων των δύο εταιρειών στις αίθουσες, δικαστήριο της Νέας Υόρκης δικαίωσε τον Christian Louboutin, αναγνωρίζοντας ότι το σχέδιο αποτελεί εμπορικό σήμα που αξίζει προστασίας.

Ωστόσο ο γαλλικός Οίκος δεν βγήκε τελείως χαμένος από όλη αυτή την υπόθεση καθώς μπορεί να σχεδιάσει παπούτσια με κόκκινες σόλες υπό τον όρο ολόκληρο το παπούτσι να έχει το ίδιο χρώμα! Έτσι, του επετράπη να συνεχίσει την κυκλοφορία της μονόχρωμης έκδοσης των «Tribtoo».