Η πλειοψηφία των γυναικών δηλώνει απελπισμένη με τις χρωματικές επιλογές των συντρόφων τους στα ρούχα και σίγουρα δε θα εκπλαγεί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές…

Οι άντρες βλέπουν τα χρώματα διαφορετικά!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι εγκέφαλοι των ανδρών και των γυναικών επεξεργάζονται τα χρώματα με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι όταν δύο εκπρόσωποι των δύο φύλων κοιτάξουν ένα αντικείμενο χρώματος πορτοκαλί, ο άντρας θα το δει λίγο πιο κόκκινο από την γυναίκα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το γρασίδι φαίνεται λίγο πιο κίτρινο σε έναν άντρα και λίγο πιο πράσινο σε μια γυναίκα. Και οι διαφορές δεν τελειώνουν εδώ!

Τα πειράματα διεξήγαγε ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο City στη Νέα Υόρκη και όπως έδειξαν οι άνδρες προσπαθούν περισσότερο για να διακρίνουν ανεπαίσθητες διαφορές στις αποχρώσεις του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε.

Στα πειράματα συμμετείχαν άντρες και γυναίκες με φυσιολογική όραση, χωρίς αχρωματοψία –κάτι που παρατηρείται πιο συχνά σε άντρες απ’ ό,τι σε γυναίκες.

Ο καθηγητής Israel Abramov ανέφερε ότι οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο τα φύλα διέκριναν τα χρώματα δεν μπορεί να εξηγηθεί από την «κατασκευή» των ματιών τους.

Κατά συνέπεια αυτό πρέπει να οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επηρεάζεται από την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη ως προς την επεξεργασία των πληροφοριών που δέχεται από τα μάτια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι διαφορές είναι μικρές «αλλά υπάρχουν». «Υποθέτουμε ότι η τεστοστερόνη παίζει σημαντικό ρόλο» πρόσθεσε.