Το τέλος μιας φιλίας και η ενδεδειγμένη διαχείριση

Πώς θα βοηθήσετε το μικρό σας να διαχειριστεί τη λύπη του


ΓΥΝΑΙΚΑ
9:17
02/07/2018
Το τέλος μιας φιλίας και η ενδεδειγμένη διαχείριση
1
loading

Για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβεί, είναι ένα γεγονός που στενοχωρεί απίστευτα τα παιδάκια. Πώς όμως θα βοηθήσετε το μικρό σας να διαχειριστεί τη λύπη του και να προχωρήσει παρακάτω;

Από τη στιγμή που το παιδί σας έχει πάρει βαρέως το γεγονός, πρέπει όχι απλά να το αφήσετε, αλλά να το παροτρύνετε να σας ανοίξει την καρδούλα του.

Αποφύγετε αρνητικές κρίσεις για το φίλο του, καθώς θα του δημιουργήσετε πρόσθετα αρνητικά συναισθήματα.

Σε περίπτωση που υπαίτιος για τη διακοπή της φιλίας είναι το μικρό σας, βρείτε ένα διακριτικό τρόπο να το κάνετε να σκεφτεί μήπως έκανε κάτι άθελά του και πλήγωσε το φίλο του. Όχι για να αυτομαστιγωθεί, αλλά για να συνειδητοποιήσει τυχόν λάθη προκειμένου να μην τα επαναλάβει στο μέλλον.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να μεσολαβήσετε για να τα ξαναβρούν. Το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς να χειρίζεται κάποιες καταστάσεις μόνο του και να μαθαίνει μέσα από τα λάθη του. Αν όντως θέλουν και πρέπει να ξανασμίξουν, θα το επιδιώξουν μόνα τους.

Αναφέρετε στο παιδί μια ανάλογη κατάσταση που ζήσατε κι εσείς καθώς και τον τρόπο που ξεπεράσατε την απογοήτευση, λειτουργώντας έτσι ως παράδειγμα προς μίμηση για εκείνο.

Περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο mother.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πώς θα βοηθήσετε το μικρό σας να διαχειριστεί τη λύπη τοy

    τοy => με υ όχι y

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει