Η γέννηση ενός μωρού σε μαγνητικό τομογράφο

Γιατροί κατάφεραν να τραβήξουν για πρώτη φορά τέτοιο βίντεο


ΓΥΝΑΙΚΑ
20:08
27/06/2012
Η γέννηση ενός μωρού σε μαγνητικό τομογράφο
13
loading

Ομάδα γιατρών από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βερολίνου επικεφαλής της οποίας ήταν η Dr Christian Bamberg, τράβηξαν για πρώτη φορά βίντεο σε μαγνητικό τομογράφο τη γέννηση ενός μωρού!

Η ιατρική αυτή επανάσταση συνέβη το Νοέμβρη του 2010 αλλά τότε είχαν δημοσιευτεί μόνο φωτογραφίες.

Στο βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων φαίνεται το έμβρυο την ώρα που «κατεβαίνει» στο σώμα της 24χρονης μαμάς του, η οποία δέχτηκε να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα.

Η ίδια έμεινε επί 45 λεπτά μέσα στο μηχάνημα, στη δεύτερη φάση του τοκετού της, δηλαδή τότε που άρχισε να «σπρώχνει» για να βγει το μωρό.

Στο βίντεο φαίνεται ότι κάθε φορά που συσπάται η μήτρα ασκείται πίεση στο μωρό, το οποίο «γλιστράει» προς τα κάτω. Οι γιατροί σταμάτησαν τη βιντεοσκόπηση τη στιγμή που το μωρό «έβγαινε έξω» για να διασφαλίσουν ότι θα εκτίθετο στο μηχάνημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar ineth

  Τέλειο, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.
  Παρεπιπτόντως, το γνωρίζετε πως όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε πρόωροι και πως η κανονική διάρκεια κύησης είναι σχεδόν 20 μήνες?
  Βλέπετε ο μεγάλος μας εγκέφαλος σε συνάρτηση με την στενότερη λεκάνη που χρειάζεται για να στηρίξει ένα όν που περπατά στα πίσω πόδια ανάγκασε την φύση να σκεφτεί έναν μηχανισμό που θα βοηθούσε την τεκνοποίηση. Έτσι γεννιόμαστε πρόωροι με αποτέλεσμα ποι ραφές στο κρανίο να μην έχουν ενωθεί ακόμα υποχρεόνοντας το κεφάλι μας να πάρει στιγμιαία σχήμα κώνου για να βγει από την μήτρα. Κάτι που διαφορετικά θα ήταν αδύνταο. Για τον λόγο αυτό τα ανθρωπάκια είναι πιο ευάλωτα από άλλα ζωάκια που λίγες μόλις ώρες μετα τον τοκετό είναι σχεδόν αυτόνομα.
  Αν αναρωτιέστε αν το γνωρίζει ο μαιευτήρας σας αυτό η απάντηση είναι μάλλον όχι μια και στην πραγματικότητα υπάγεται στην ανθρωπολογία.
  Όσο για σας τους αναψοκοκκινισμένους φίλους υποστηρικτές του Θεού κλπ κλπ, τι είναι αυτό που αποκλέιει ένα μεγαλύτερο σχέδιο σε αυτό που μόλις περιέγραψα?
  Καλό απογευμα όλοι.

  1. avatar hountalas

   Αληθοφανές, αλλά όταν ψάξεις για "20 months" human pregnancy, το Google δίνει άσχετα.. Οπότε μάλλον πρόκειται για ψέμα... Εκτός βέβαια αν μας πείς τί να ξάψουμε για να το βρούμε κι εμείς.

   1. avatar ineth

    Χουντάλα, καλό το Διαδύκτιο. όμως έγκυρη έγκριτη και πιστευτή ενημέρωση μόνο το χαρτί δίνει. Έχω χιλιάδες τόμων σε ηλεκτρονκή μορφή από τους οποίους ακόμα δεν έχω μάθει σχεδόν τίποτα. Αντίθετα το χαρτί έχει μαι κάποια μαγεία. Ασκεί κάτι επάνω μου που ολοκληρώνει την μετάδοση με τρόπο σχεδόν εξωπραγματικό. Αλλα΄το πιο σημαντικό από όλα είναι, ο κάθε συγγραφέας-αρθρογράφος γνωρίζει πως έχει την ευθύνη των κειμένω που παραδίδει. Για αυτό άλλωστε αν εγώ εδώ παραθέσω την συνταγή για το φάρμακο κατά του Καρκίνου και κάποιος πάει και την τυπώσει σε χαρτί τουαλέτας θα καρπωθεί την εφεύρεη από τα δικαιόματα της πρώτης έκδοσης. Καλό το διαδύκτιο. Αλλά χαρτί δεν θα γίνει ποτέ.
    Ο φίλος σου ο Μάρτιν......

    1. avatar hountalas

     Aγαπητέ ineth, συμφωνώ ότι άλλο να διαβάζεις κάτι στην οθόνη του υπολογιστή και άλλο να το διαβάζεις τυπωμένο σε χαρτί. Η ένστασή μου δεν είναι εκεί. Η ένσταση μου είναι στην πηγή της προέλευσης της πληροφορίας. Μία πληροφορία για να είναι έγκυρη πρέπει να είναι επαληθεύσιμη, και αν μη τι άλλο, ο συγγραφέας από το Περισκόπιο της επιστήμης θα έπρεπε να αναφέρει και τις πηγές του, ιδιαίτερα δε εφ’όσον πρόκειται για επιστημονικά άρθρα. Σίγουρα, αν πρόκειται για γεγονός (ή τουλάχιστον για επιστημονική έρευνα) θα πρέπει να είναι και κάπου δημοσιευμένο (μιλάμε για συνέδρια, peer-reviewed περιοδικά και όχι προσωπικά blogs κλπ.) όπου θα μπορεί να διαβαστεί και να υποστεί τις ανάλογες κριτικές και επιβραβεύσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δηλ. στο να βρίσκει δημοσιευμένη γνώση, το διαδύκτιο κάνει πολύ καλή δουλειά. Με άλλα λόγια αν ο κλάδος της ανθρωπολογίας υποστηρίζει ότι ιδανικά για το έμβρυο η κύηση θα έπρεπε να διαρκεί 20 μήνες, κάπου θα ήταν δημοσιευμένο αυτό. Αν όχι, πρόκειται για την προσωπική άποψη του συγγραφέα του άρθρου. Με άλλα λόγια, αν κάποιος σου δώσει έαν σιρόπι και σου πει ότι νικά τον καρκίνο θα τον πιστέψεις; Δεν θες να ξέρεις ποιος είναι αυτός που το λέει και πως το υποστηρίζει με επιστημονικά δεδομένα;

     1. avatar ineth

      Όσο για το τεύχος ειλικρινά δεν θυμάμαι, κάποιο πάνω από 6-7 χρόνια πριν μέχρι 15-20 χρόνια πίσω μάλλον 7-12 χρόνια πριν. Αν δεν είναι άρθρο εξόφυλλου θα δυσκολευτώ ιδιαίτερα να το βρω στο αρχείο. Τα λέμε.

   2. avatar ineth

    Περισκόπιο της Επιστήμης

  2. avatar Tixarpastos

   και γιατί το αίμα της μητέρα απο μια περίοδο και μετά γίνεται επιθετικό ως προς το έμβρυο ! (να ρωτήσω απο που τα διαβάζεις εσύ ? αμαν κανω να βρω ανθρωπολογικά και εξελικτικής βιολογίας άρθρα ακόμα και σε πηγές που συνήθως μόνο άνθρωποι του επαγγέλματος έχουν)

  3. avatar rotonta

   Πάντα ενημερωμένος! Υπέροχος...

 2. avatar Tixarpastos

  για να μην αντιδράτε ,δεν υπάρχει κίνδυνος ραδιενέργειας σε μια τέτοια διεργασία ! όχι ότι θα άφηνα την γυναίκα μου να το κάνει βασικά..

  1. avatar Tixarpastos

   ψιτ,σε εμένα το λες ρε ?!(απλά δεν υπάρχει απόδειξη της επιρροής της μαγνητικής τομογραφίας στις πρώιμες πρωτείνες που φτιάχνει το ανθρώπινο σώμα και ειδικά στο εμβρυακό αίμα..)

   1. avatar Duke

    Οι ακτίνες Χ θα έβλαπταν, η μαγνητική δε νομίζω, ούτε και ο υπέρηχος.

    1. avatar GioAnn

     Σε λίγο θα τα βγάλετε έξω να τα συγκρίνετε .....ποιος το έχει μεγαλύτερο ...... το μυαλό ! Άντρες.......

  2. avatar Ευαγγελος

   Η μαγνητική δεν εκπέμπει ιονίζουσα ακτινοβολία,βασικά κάνει χρήση του μαγνητικού πεδίου για να προσανατολίσει τα ηλεκτρόνια μετά τα διαταράσει με ένα ΗΜ σήμα παρόμοιο με το ραδιόφωνο και καταγράφει τα μαγνητικά παιδιά που δημιουργούνται από τη αλλαγή του spin των ηλεκτρονίων ..Κίνδυνος υπάρχει μονάχα από τα μέσα αντίθεσης που μπορεί να δώσουν αλλεργικές αντιδράσεις,η από υλικά στο σώμα που έλκονται από τους μαγνήτες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει