Μήπως οι νυχτερινές «εξορμήσεις» στο ψυγείο, σου έγιναν συνήθεια; Μήπως εκεί που ξεκινάς μια δίαιτα, οι νυχτερινές λιγούρες σε βγάζουν εκτός προγράμματος;

Ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως αυτές οι νυχτερινές «εξορμήσεις» έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον ύπνο, την αποτοξίνωση, τις ορμόνες και την ενέργειά σου. Ακολούθησε τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές και ξέχνα την κουζίνα μετά τις 7 το απόγευμα…

Κατανάλωσε τρία γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτοντας ένα ή δύο σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Οι περισσότερες γυναίκες καταβάλλουν υπερπροσπάθεια μέσα στην ημέρα, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερη αντίσταση όσο νυχτώνει.

Προσπάθησε να καταναλώσεις τα τρία γεύματα που σου αντιστοιχούν μέχρι τις 6 το απόγευμα και όχι αργότερα.

Αν σε «επισκεφτεί» η βραδινή λιγούρα, πιες ένα ή δύο ποτήρια νερού. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα αρωματικό τσάι, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή ζαχαρίνη. Τα καυτά ροφήματα μετριάζουν το αίσθημα της λιγούρας και της πείνας.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως η πείνα που νιώθεις είναι αποτέλεσμα της συνήθειας πολλών ετών. Βάλε σαν στόχο το κόψιμο της συγκεκριμένης συνήθειας όπως κάνεις με το τσιγάρο ή με άλλες βλαβερές συνήθειες.

Βάλε τους συγκατοίκους σου να κρύψουν τα «επικίνδυνα» προϊόντα (σοκολάτες, κρουασάν, φυλλάδια από ντελίβερι). Αν ζεις μόνη, απέφυγε να αγοράσεις οτιδήποτε σου προκαλεί λιγούρα.

Πες «ναι» στις σκληρές καραμέλες. Περιέχουν λιγότερες θερμίδες από άλλα γλυκαντικά και δίνουν την ικανοποίηση ότι τρως κάτι γλυκό.

Εκτύπωσε και κόλλησε τη δίαιτα και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς πάνω στο ψυγείο. Κάθε φορά που θα πλησιάζεις την ατασθαλία, αυτό το απλό χαρτί θα σε αποθαρρύνει. Εναλλακτικά, μπορείς να κολλήσεις μια παλιά φωτογραφία σου, χωρίς τα δεκαπέντε παραπανίσια κιλά που τυχόν έχεις.

Βούρτσισε τα δόντια σου αργά τη νύχτα. Όσο απλή και αν φαίνεται η συνήθεια αυτή σε προφυλάσσει από τα παραπανίσια κιλά και κάνει καλό και στα δόντια.

Η πιο κρίσιμη στιγμή για να ενδώσεις στη λιγούρα, είναι μία ώρα μετά το βραδινό φαγητό. Προσπάθησε να απασχολήσεις τον εαυτό σου με το αγαπημένο σου χόμπι και όχι βλέποντας τηλεόραση. Έχει αποδειχτεί πως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορούν να ανοίξουν την όρεξη, υποσυνείδητα.

Πηγή: womenonly.gr