Το καλοκαίρι απαιτεί καλοσχηματισμένα νύχια. Γι’ αυτό όμως δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο κέντρο αισθητικής. Μπορείτε να γεμίσετε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και να προσθέσετε μέσα θαλασσινό αλάτι ή άλατα μπάνιου και γάλα. Αυτά μαζί με το χλιαρό νερό συμβάλλουν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και μειώνουν τα πρηξίματα που παρατηρούνται στα πόδια.

Το γάλα δε αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Οπότε, καλό είναι να κρατήσετε τα πόδια σας στο χλιαρό νερό περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά, ανάλογα και από το πρόβλημα που έχετε.

Μόλις λοιπόν, περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, πάρτε μια πετσέτα και σκουπίστε ελαφρώς τα πέλματα. Απλώστε στη συνέχεια ένα σπιτικό πίλινγκ που θα περιέχει καστανή ζάχαρη και έλαιο βιταμίνης Ε για να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Πάρτε στη συνέχεια ένα βουρτσάκι για τα νύχια και τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών. Πάρτε και μία ξύλινη ράσπα και τρίψτε τις φτέρνες. Μπορείτε να πάρετε και ένα ξυλάκι μανικιούρ και να σπρώξετε τα πετσάκια. Καθαρίστε τις εσοχές του νυχιού καθώς και το δέρμα κάτω από τα νύχια.

Καλό είναι να μην κόψετε τα πετσάκια γιατί είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείτε.

Μόλις θα έχετε τελειώσει, πάρτε μια στεγνή πετσέτα και σκουπίστε πολύ καλά τα πέλματα. Μόλις λοιπόν τα νύχια σας στεγνώσουν αρκετά καλά, πάρτε και νυχοκόπτη για να κόψετε τα νύχια σας και δώστε τους το σχήμα που θέλετε με μία λίμα. Απλώστε ένα σκληρυντικό νυχιών για να ολοκληρώσετε το πεντικιούρ.