Οι καλύτεροι φίλοι

Αν ανήκετε στα ζευγάρια αυτής της κατηγορίας, τότε αυτό που παίζει πάνω απ’ όλα ρόλο για σας είναι η συντροφικότητα. Οι απόψεις σας για τη ζωή δείχνουν να είναι κοινές. Συνήθως έχετε τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, κοινές αντιλήψεις για τις σχέσεις και την οικογένεια και γενικά την ίδια άποψη για τη ζωή. Πιστεύετε ότι σε μια σχέση ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος και να μην καταπιέζει τον άλλο. Βασικό στοιχείο της σχέσης σας; Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια. Λέτε τα πάντα μεταξύ σας.

Επίσης, παρουσιάζεστε ο ένας στον άλλο όπως πραγματικά είστε. Δεν κάνετε προσπάθειες για να αρέσετε στον άλλο. Είστε κακοδιάθετοι, χαρούμενοι, θλιμμένοι ή απεριποίητοι; Το δείχνετε, δεν κρύβετε τίποτα. Δε χρειάζεστε κανόνες, αφού λίγο πολύ κινείστε πάνω στις ίδιες γραμμές.

Πού υπερτερείτε

Διατηρείτε κάποια φρεσκάδα, καθώς έχετε την ικανότητα να καινοτομείτε, να προσαρμόζεστε στα νέα δεδομένα και γιατί είστε πάντα ανοιχτοί ο ένας στον άλλο. Υπάρχει ανάμεσά σας συνεννόηση, αλληλοεκτίμηση, σεβασμός. Πάνω απ’ όλα όμως ποτέ δε φαντάζει για σας η εξωσυζυγική περιπέτεια, απειλή, αφού δεν τη θεωρείτε ως το αλατοπίπερο της σχέσης.

Πού μειονεκτείτε

Οι αλλαγές έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά επιβαρύνουν κυρίως εκείνον απ’ τους συντρόφους που έχει την ευθύνη της οργάνωσης, η οποία δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στη ζωή. Επίσης, επειδή θεωρείτε ότι ξέρετε και καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλο πάρα πολύ καλά, ξεχνάτε μερικές φορές να συζητάτε με αποτέλεσμα κάποια απομάκρυνση. Από την άλλα μεριά, με το πρόσχημα της συντροφικότητας, έχετε την τάση να λέτε τα πάντα ο ένας στον άλλο, χωρίς να κρατάει ο καθένας το δικό του μυστικό κόσμο.

Η απόλυτη όμως διαφάνεια στερεί από τη σχέση το απαραίτητο μυστήριο για τη διατήρηση του έρωτα και της επιθυμίας, κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα. Τελικά, η αρμονία των ζευγαριών που καταλήγει να ζουν σαν αδέλφια, οδηγεί συχνά σε ρήξη εξαιτίας μιας εξωσυζυγικής σχέσης.

Τί ν’ αλλάξετε

Πάψτε να συμπεριφέρεστε πια σαν να ξέρετε τα πάντα για τον άλλο και μάλιστα καλύτερα από τον ίδιο. Πώς θα το κατορθώσετε αυτό; Προσπαθώντας να μαθαίνετε τα καθημερινά νέα του και να συζητάτε μαζί για πράγματα που σίγουρα με τα χρόνια έχετε και οι δυο αναθεωρήσει.

Επίσης, φροντίζετε να γοητεύετε ο ένας τον άλλο, να τον εκπλήσσετε, να δείχνετε νέες πλευρές της προσωπικότητάς σας. Γιατί όλα αυτά αναζωογονούν την επιθυμία και τον ερωτισμό.

Πηγή: belife.gr