Οι γυναίκες βιώνουν οργασμό ακόμη και στο γυμναστήριο

Να ένα καλό κίνητρο για άσκηση!


ΓΥΝΑΙΚΑ
22:24
19/03/2012
Οι γυναίκες βιώνουν οργασμό ακόμη και στο γυμναστήριο
5
loading

Πολλές γυναίκες που πηγαίνουν γυμναστήριο εκτός από τα οφέλη της γυμναστικής και την ικανοποίηση που παίρνουν από την αλλαγή στο σώμα τους απολαμβάνουν και κάποιου άλλου είδους… ικανοποίηση!

Υπάρχουν αναφορές ότι οι γυναίκες έχουν νιώσει οργασμό όταν σηκώνουν βάρη ή όταν κάνουν ποδήλατο, ακόμη κι αν το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκέφτονται τη στιγμή που γυμνάζονται!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Indiana University δηλώνουν ότι παρότι υπάρχουν αναφορές για το… «φαινόμενο» αυτό από το 1953, ωστόσο δεν έχουν γίνει έρευνες πάνω σε αυτό.

Το «κενό» αυτό θέλει να καλύψει η ερευνήτρια Debby Herbenick και η ομάδα της, η οποία μελέτησε 370 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 63, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι είχαν βιώσει οργασμό ή κάποιου είδους σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια άσκησης.

Η Herbenick και η ομάδα της ανακάλυψε ότι περίπου οι μισές γυναίκες είχαν «συμπτώματα» σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις παρότι εκείνο το διάστημα δεν τις έλκυε ερωτικά κάποιος.

«Οι ασκήσεις που συνδέονται με “οργασμό” είναι οι κοιλιακοί, η αναρρίχηση σε πόλους ή σχοινιά, το ποδήλατο και η άρση βαρών» είπε η Herbenick και πρόσθεσε ότι: «Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι ο οργασμός δεν είναι κάτι που συμβαίνει απαραίτητα μετά από κάποια σεξουαλική δραστηριότητα».

Το ένα πέμπτο των γυναικών που είχε αυτήν την «εμπειρία» ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει αυτό που συνέβαινε στο σώμα της και πως στη συνέχεια ένιωσε αμήχανα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε το επιστημονικό περιοδικό Sexual and Relationship Therapy.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar marinos

  βρε μήπως οι μπάρες δεν είχαν βάρη και τα ποδήλατα δεν είχαν σέλα.. ??

 2. avatar 12below

  Άμα υπάρχει καμιά σημερινή Ελληνίδα που να βιώνει οργασμό κάνοντας καμιά δουλειά στο σπίτι ή μαγειρεύοντας παρακαλώ να μου στείλει π.μ

 3. avatar tanozz

  ααα γι'αυτό είναι μούσκεμα οι πάγκοι και τα ποδήλατα καθε φορά?

 4. avatar dana

  τι λες βρε παιδί μου....ωραία πράματα....

 5. avatar tyxaios13

  κοπελια τη σηκωνεις τη μπαρα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει