Αν το σιδέρωμα του πουκάμισου το νιώθεις σαν τον μεγαλύτερο μπελά, ακολούθησε παρακάτω απλά βήματα για να το κάνεις… παιχνιδάκι.

Βήμα πρώτο: Πρώτα πρώτα σιγουρέψου ότι έχεις ελέγξει τις οδηγίες στο ρούχο και έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία στο σίδερο αναλόγως. Επίσης σημαντικό ρόλο στο καλό σιδέρωμα παίζει και η κατάσταση της σιδερώστρας. Αν το ύφασμα της είναι τσαλακωμένο, καμένο και γενικότερα σε άσχημη κατάσταση, ό,τι και να κάνεις, εσύ, το αποτέλεσμα είναι… καταδικασμένο.

Βήμα δεύτερο: Ξεκίνα από το κολάρο και την πατιλέτα. Πρώτα τη μέσα μεριά και μετά την έξω, ισιώνοντας λίγο λίγο το ύφασμα για να αποφύγεις τις ζάρες.

Βήμα τρίτο: Μετά πέρνα στις μανσέτες και κάνε το ίδιο. Πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά.

Βήμα τέταρτο: Στη συνέχεια και αφού ισιώσεις με τα χέρια σου ένα ένα τα μανίκια, σιδέρωσέ τα ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της μανσέτας και συνεχίζοντας προς την εξωτερική πλευρά.

Βήμα πέμπτο: Άπλωσε το πουκάμισο στη μύτη της σιδερώστρας «φορώντας» τους ώμους εναλλάξ, μία τον έναν και μία τον άλλον, έτσι ώστε να σιδερωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα έκτο: Έχει μείνει τελικά μόνο το κυρίως μέρος του πουκάμισου, που κυλάς διαδοχικά πάνω στη σιδερώστρα, πατώντας από πάνω προς τα κάτω και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές.

Προσοχή: Βασική προϋπόθεση για να έχεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι να διατηρείς το σίδερο σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πηγή: womenonly