Ο Andy Murray, αυτή τη στιγμή νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και εδώ και λίγες ημέρες νούμερο 1 στις καρδιές των γυναικών καθώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε αμέσως μετά τον τραυματισμό και την ήττα του στον αγώνα των προημιτελικών του Wimbledon απέναντι στον Sam Querrey, προχώρησε σε μια μοναδική κίνηση αλληλεγγύης προς τις γυναίκες συναθλήτριές του.

Ο Murray διέκοψε έναν δημοσιογράφο που, ρωτώντας τον για τον Querrey, σχολίασε πως πρόκειται να γίνει «ο πρώτος Αμερικανός παίκτης που θα φτάσει σε ημιτελικό grand slam από το 2009.

«Άνδρας παίκτης», είπε με αυστηρό ύφος ο Murray, πριν ο δημοσιογράφος ολοκληρώσει την ερώτηση. Ο ρεπόρτερ σάστισε. «Άνδρας παίκτης», επανέλαβε ο Murray,  που αναφερόταν στο γεγονός ότι η Serena Williams το έχει καταφέρει ήδη αυτό.

«Ναι ναι, άντρας παίκτης, αυτό είναι σίγουρο», πρόσθεσε αμήχανα ο δημοσιογράφος, γελώντας για να ελαφρύνει το κλίμα. Ο Murray, ,ωστόσο, παρέμεινε απόλυτα σοβαρός και δεν γέλασε καθόλου κόβοντας τη φόρα στον δημοσιογράφο.