Τέλεια σε γεύση και με πλούσια διατροφική αξία είναι η σαλάτα του καίσαρα…

Υλικά:
1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε
1 βιολογικό αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
4 φιλέτα αντσούγιας
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ψήνετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή στο φούρνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). Στη συνέχεια, το κόβετε σε λεπτές φέτες.

Για να φτιάξετε τα κρουτόν από μπαγκέτα, χτυπάτε σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο και βουτάτε μέσα τις φέτες και απ’ τις 2 πλευρές. Τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Μπορείτε να τα σερβίρετε ολόκληρα ή να τα κόψετε σε μικρά κομματάκια.

Για το ντρέσινγκ, ρίχνετε στο μπλέντερ το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια, με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνετε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. Στο τέλος περιχύνετε με το ντρέσινγκ.