Εκτός από μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ω-3 λιπαρά οξέα, θειαμίνη, σίδηρο, β-γλυκάνη (η οποία μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα) και σε αντιοξειδωτικά γνωστά ως avenanthramides (τα οποία βοηθούν στην υγεία του οργανισμού), η βρώμη συμβάλλει και στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι χρήσεις της βέβαια δεν σταματούν εδώ. Δείτε παρακάτω τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βρώμη:

Αντιμετωπίζει την ακμή
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η βρώμη είναι ένα φυσικό «φάρμακο» για την ακμή. Μια εύκολη συνταγή είναι να βράσετε λίγη βρώμη, να την αφήσετε να κρυώσει λίγο και μετά να την απλώσετε στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε την για μερικά λεπτά και μετά ξεβγάλετε με νερό.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε scrub με βάση τη βρώμη ή να κάνετε μπάνιο με βρώμη. Αρκεί να χτυπήσετε το υλικό μέχρι να γίνει σκόνη και να το ανακατέψετε με νερό.

Εξουδετερώνει τις οσμές
Λίγοι γνωρίζουν ότι η βρώμη «απορροφά» τις οσμές. Βάλτε λίγη βρώμη σε ένα ανοιχτό μπολ στο ψυγείο σας και θα δείτε τη διαφορά. Άλλοι λένε ότι βάζοντας λίγη βρώμη στα τασάκια, εξουδετερώνεται και η μυρωδιά του τσιγάρου.

Καταπραΰνει το ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα

Η βρώμη ανακουφίζει το δέρμα που έχει ερεθιστεί από έκθεση στον ήλιο, από επαφή με δηλητηριώδη κισσό και άλλους ερεθισμούς, ενώ θεωρείται ότι θεραπεύει το δέρμα και ανοίγει τους πόρους.

Πολλά ενυδατικά προϊόντα και προϊόντα ομορφιάς περιέχουν βρώμη.

Κάντε μπάνιο με βρώμη
Ένας τρόπος για να ηρεμήσετε από μια κουραστική μέρα είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο με βρώμη. Μια απλή συνταγή είναι η εξής: Βάλτε στο νερό σκόνη βρώμης, ένα ποτήρι γάλα, δύο ποτήρια ωμή βρώμη και μια κουταλιά μέλι. Μουλιάστε στο νερό για 10-20 λεπτά και θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας έχει ενυδατωθεί και αναζωογονηθεί.

Κάντε το δικό σας body scrub ή μάσκα προσώπου

Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας βρώμη σε ένα μίξερ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε ένα κουταλάκι baking soda και πολύ λίγη ποσότητα νερού μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώστε σε καθαρό και στεγνό δέρμα. Αφήστε το μίγμα για 10 λεπτά και αφαιρέστε προσεχτικά με κρύο νερό.