Η άφιξη ενός μωρού αλλάζει τα πράγματα και τις ισορροπίες μεταξύ του ζευγαριού, όπως μπορεί να μας διαβεβαιώσει και η πλειοψηφία των γονιών. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα μεταξύ του αντρόγυνου γίνονται άσχημα. Το νέο πρόσωπο στην οικογένεια ενδεχομένως να αλλάξει τον τρόπο που ο ένας βλέπει τον άλλο, κάνοντας την αγάπη πιο βαθιά και ουσιαστική.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει στο ζευγάρι ένα μωρό…

Το σεξ δεν γίνεται πια αυθόρμητα, αλλά δυστυχώς… σπάνια

Όταν υπάρχει ένα μωρό στην οικογένεια, το σεξ γίνεται συχνά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και επαναδιαπραγμάτευσης, που μπορεί να έχει προγραμματιστεί και στη συνέχεια να… ακυρωθεί! Πόσο μάλλον μετά την εγκυμοσύνη που είναι και σωματικά επίπονο. Μην βιαστείτε λοιπόν. Με τον καιρό όσο κουρασμένοι και απασχολημένοι και να είστε, η ανεβασμένη λίμπιντο θα σας αποζημιώσει!

Οι καυγάδες γίνονται μέρος της καθημερινότητας

Δεδομένου ότι τα μωρά είναι απίστευτα απαιτητικά και ο ύπνος ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, τα πράγματα συνήθως φουντώνουν στο σπίτι. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για την κατάσταση του γάμου σας. Με την πάροδο του χρόνου τα πράγματα θα στρώσουν και η ένταση θα υποχωρήσει!

Βλέποντας το έτερον ήμισυ στο ρόλο του γονιού

Όταν οι δυο σας βγαίνατε ακόμα ως ζευγάρι αναρωτιόσασταν πώς θα είναι άραγε ο σύντροφός σας ως γονιός. Τώρα που το ζείτε συνειδητοποιείτε ότι τα πηγαίνει περίφημα!

Τέλος στο cocooning τα Σαββατοκύριακα

Αναπολείτε εκείνα τα τεμπέλικα πρωινά του Σαββάτου όταν μετά από μια κουραστική εβδομάδα κοιμόσασταν μέχρι το μεσημέρι, μένατε στο κρεβάτι μέχρι το απόγευμα και βγαίνατε μέχρι τα ξημερώματα; Καλά κάνετε γιατί έτσι κι αλλιώς θα παραμείνουν μόνο ως ευχάριστες αναμνήσεις! Πλέον ξυπνάτε τα ξημερώματα για να ταΐσετε το μωρό και 10 το πρωί βρίσκεστε ήδη στην παιδική χαρά για να μη σας προλάβει ο ήλιος.

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη φροντίδα του μωρού

Πόσες ώρες κοιμήθηκε; Έφαγε αρκετά; Είχε καλή διάθεση για να παίξει; Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά όλες οι συζητήσεις με το έτερον ήμισυ περιστρέφονται γύρω από το μωρό. Αυτό που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να διαπραγματεύεστε κάτι το οποίο θα σας φαινόταν αστείο τον καιρό που δεν είχατε παιδιά (π.χ την Πέμπτη στις 18:00 να είναι εγκαίρως ο καλός/η καλή σπίτι για να ρίξετε έναν υπνάκο).

Δεν κάνετε δώρα τόσο συχνά ο ένας στον άλλο

Όταν παντρευτήκατε και δεν είχατε ακόμα το μωρό γεμίζατε με δώρα ο ένας τον άλλον. Από κάτι απλό όπως ένα μπλουζάκι μέχρι κι ένα ταξίδι έκπληξη. Αλλά όταν υπάρχει ένα μωρό, κάθε ευρώ που ξοδεύετε, αισθάνεστε ότι είναι μια «απώλεια» από το κοινό ταμείο. Μην ξεχνάτε πάντως να ευχαριστείτε ο ένας τον άλλον έστω και με κάτι μικρό.

Η σχέση σας γίνεται πιο δυνατή

Πλέον δεν είστε μόνη. Το γεγονός ότι δημιουργήσατε μία νέα ζωή με τον/τη σύντροφό σας θα σας κάνει να νιώσετε ότι είστε ομάδα! Άλλωστε χρειάζονται δύο άτομα για να παρθεί μία απόφαση που έχει να κάνει με το μωρό. Για το λόγο αυτό, μόλις ξεπεράσετε τους τσακωμούς που θα φέρει η μεταβατική περίοδος αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, τελικά θα μάθετε να επικοινωνείτε πιο εύκολα, να μην δίνετε σημασία σε πράγματα που δεν έχουν νόημα και να προσπαθείτε να μείνετε μαζί περισσότερο από όσο προσπαθούσατε πριν. Άλλωστε, μην ξεχνάτε, ότι πλέον δεν είστε ζευγάρι αλλά οικογένεια. Κι αυτός είναι πιο ιερός δεσμός όλων!