Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία ανάλογη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα βερίκοκα, ανεβάζουμε και πάλι τη θερμοκρασία, αφήνοντας να πάρουν μια βράση και μετά να σιγοβράσουν για άλλα 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα βερίκοκα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανοίγουμε προσεκτικά τα βερίκοκα με μικρό μαχαίρι και γεμίζουμε το καθένα από αυτά με λίγο τυρί philadelphia.

Βουτάμε το κάθε βερίκοκο μέσα στα κοπανισμένα φιστίκια, ώστε να κολλήσουν πάνω στο philadelphia.

Βάζουμε τα βερίκοκα σε μονή στρώση σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σερβίρουμε παγωμένα.

Μικρά μυστικά: Τα ξερά βερίκοκα είναι μικρά, ετοιμάζονται γρήγορα, έχουν έντονο χρώμα και είναι νοστιμότατα.

Συστατικά
(για 30 βερίκοκα)

300 χλ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
30 ξερά βερίκοκα
2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
125 γρ. τυρί philadelphia
90 γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

Πηγή: thefoodproject.gr