Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να διατηρήσουν τα ρούχα τους καθαρά για περισσότερες από 2 – 3 ώρες; Βαρέθηκες να κυνηγάς τα παιδιά σου γύρω – γύρω για να μην σκουπίζουν τα βρώμικα χέρια τους πάνω στις μπλούζες; Τις περισσότερες φορές το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο και τέλος. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι στιγμές, που απελπίζεσαι για τη σοκολάτα, που δεν φεύγει με τίποτα από το λευκό πουλόβερ ή το κόκκινο κρασί που λέρωσε το καλό σου παντελόνι. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ζητήσαμε από το Douleutaras.gr να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά για να κάνεις τα ρούχα σου να αστράφτουν, σαν να τα αγόρασες εχθές. Ακόμη και για τους δυσκολότερους λεκέδες, υπάρχει ένας τρόπος εξουδετέρωσης! Κάθε ένας από αυτούς έχει το δικό του μυστικό…

Κόκκινο κρασί

Ένας από τους πιο επίμονους λεκέδες, που μπορείς να αντιμετωπίσεις, είναι το κόκκινο κρασί. Θα πρέπει να νιώθεις πολύ χαρούμενος/ -η, όμως, γιατί βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Έχουμε και ούζο αλλά και τσικουδιά! Όποιο από τα δύο και αν προτιμήσεις, θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα στο καθάρισμα του ρούχου σου! Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο αλάτι και να το ρίξεις πάνω στο λεκέ του κόκκινου κρασιού. Άφησε τα να δράσουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύνε το ρούχο σου, όπως θα το έπλενες υπό κανονικές συνθήκες.

Λάδι

Ρίξε λίγο αλεύρι ή ταλκ πάνω στο λεκέ και άφησε το να δράσει, για να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού για να απορροφήσει ακόμη περισσότερο το λάδι. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις μια μικρή ποσότητα καθαριστικού πιάτων στην ανάποδη πλευρά από εκείνη που βρίσκεται ο λεκές και να βάλεις το ρούχο σου για πλύσιμο.

Kερί

Αναμμένο τζάκι, αρωματικά κεριά, ειδυλλιακή κατάσταση. Eκτός αν το αρωματικό κερί πέσει πάνω στα ρούχα σου. Τότε μάλλον δεν θα χαρείς τόσο για την εκπληκτική ιδέα που είχες να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα. Κόψε δύο κομμάτια εφημερίδας και τοποθέτησε τα στις δύο πλευρές του υφάσματος. Σιδέρωσε το ύφασμα, πάνω από την εφημερίδα, στο σημείο που έχει κολλήσει το κερί. Μετά το σιδέρωμα, το κερί δεν θα υπάρχει πια στο ρούχο!

Σοκολάτα

Η αγάπη μας για τα γλυκά μπορεί πολλές φορές να μας προδώσει, αφήνοντας επίμονα σημάδια πάνω στα ρούχα μας. Τι πρέπει να κάνεις αν λερωθείς με σοκολάτα; Προσπάθησε να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ με ένα μαχαίρι ή ακόμα καλύτερα, με μία σπάτουλα. Ρίξε λίγο κρύο διάλυμα απορρυπαντικού πάνω στο λεκέ και αν δεν επιτύχεις πλήρως στην απομάκρυνση του, συνέχισε με λευκό ξύδι. Ξέβγαλε πολύ καλά με νερό του ρούχο σου και άφησε το να στεγνώσει.

Τσίχλα

Βάλε το ρούχο σου σε μία σακούλα και τοποθέτησε την στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Η τσίχλα θα παγώσει και θα σκληρύνει. Έτσι η αφαίρεση της θα είναι πολύ εύκολη, αφού θα σπάσει και θα μπορείς να ξεκολλήσεις τα κομματάκια της με το χέρι σου. Οι καλύτερες λύσεις κρύβονται πολλές φορές εκεί που δεν το περιμένεις!