Οι πόνοι της περιόδου δεν είναι το μόνο που πρέπει να υπομείνεις όταν έχεις περίοδο. Τα μαλλιά σου εκείνες τις μέρες του μήνα δεν είναι και στα καλύτερά τους. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις και να σώσεις την κατάσταση; Όταν είμαστε αδιάθετες οι ορμόνες έχουν διακυμάνσεις, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που το δέρμα της κεφαλής και της επιδερμίδας μας παράγει πολλά έλαια και έτσι η λιπαρότητα στήνει χορό τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Το κατάλληλο σαμπουάν

Το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες του μήνα.  Ένα καλό ξηρό σαμπουάν είναι πολύ σημαντικό για αυτές τις ημέρες αφού μπορεί να απορροφάει την λιπαρότητα και σε κάνει να νιώθεις καθαρή αφού νιώθεις τα μαλλιά σου πιο καθαρά ανάμεσα στα λουσίματα.

Άλλαζε μαξιλαροθήκη πιο συχνά

Για να αποφύγεις το να γίνουν τα μαλλιά σου λιπαρά μπορείς να αλλάζεις πιο συχνά μαξιλαροθήκες αυτό το διάστημα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να πλένεις διαρκώς. Μπορείς άνετα να γυρίσεις την μαξιλαροθήκη σου από την άλλη μεριά και μετά να γυρίσεις το μέσα έξω έτσι ώστε να μην πρέπει να σκέφτεσαι και την μπουγάδα ανάμεσα στα άλλα.

Τα «χάνεις»

Αν δεις πως όσο έχεις περίοδο χάνεις εκτός από αίμα και πολύτιμες τούφες τότε μην ανησυχείς  Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να πέφτει το σίδηρό σου οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον τονώσεις τις ημέρες αυτές.

Το βασικότερο

Μην αγγίζεις διαρκώς τα μαλλιά σου όσο έχεις περίοδο. Αυτή η κίνηση είναι γνωστό πως κάνει τα μαλλιά σου ακόμη πιο λιπαρά οπότε περιόρισέ την όσο μπορείς. Πηγή: womenonly.gr