Το Φενγκ Σούι μάς διδάσκει πώς να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Αλλά τι γίνεται με όσους από εμάς έχουμε παιδιά; Η προσπάθεια για αρμονία, όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια… μοιάζει με προσπάθεια ανώφελη. Το παιδικό δωμάτιο άλλωστε θα πρέπει από τη φύση του να πληροί πολλαπλές λειτουργίες: να είναι ένας χώρος ξεκούρασης, ένας χώρος ατελείωτου παιχνιδιού, ένα χαλαρωτικό καταφύγιο για ύπνο, ένας χώρος αποθήκευσης για βιβλία και παιχνίδια, καθώς και ένας χώρος για μελέτη. Υπάρχει ελπίδα να μπορούν όλα αυτά να συνδυαστούν με βάση τους κανόνες του Φενγκ Σούι; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις παραδοσιακές αρχές του Φενγκ Σούι ώστε να κάνετε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας ένα λειτουργικό χώρο και διασκεδαστικό χώρο, χωρίς άγχος.

Επιλέξτε μια ήρεμη βάση

fadf Είναι ωραίο τα παιδιά να έχουν άποψη για τα χρώματα που θα συνυπάρξουν στο παιδικό δωμάτιο. Ποιο παιδάκι όμως θα πει «όχι» στο κόκκινο, κίτρινο ή μπλε χρώμα; Κάπως έτσι τα παιδικά δωμάτια καταλήγουν να προκαλούν «πονοκέφαλο» σε μικρούς και μεγάλους. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξετε χαλαρωτικά χρώματα από την παλέτα. Ακόμα κι αν το παιδί σας γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητο και αρχίσει να εκφράζει τις ιδέες του για την διακόσμηση, επιλέξτε μια ουδέτερη απόχρωση για τους τοίχους και το δάπεδο και επιτρέψτε του να δώσει την προσωπική του πινελιά στα κλινοσκεπάσματα και τα έπιπλα. Μία vintage ντουλάπα ή ένα χρωματιστό φωτιστικό θα ικανοποιήσουν σίγουρα την επιθυμία του για αυτοέκφραση. Διαβάστε τις υπόλοιπες συμβουλές διακόσμησης στο baby.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.