Η L’Oreal Paris επέλεξε ως νέα της «πρέσβειρα» μια πολύ ιδιαίτερη και ταλαντούχα γυναίκα, θέλοντας να δείξει σε όλες τις γυναίκες πως το θάρρος, η δύναμη της ψυχής και η θέληση για ζωή είναι η μεγαλύτερη ομορφιά του κόσμου.

H Aimee Mullins γεννήθηκε χωρίς περόνη και οι γιατροί ακρωτηρίασαν και τα δυο της πόδια κάτω από τα γόνατα, μόλις στα πρώτα της γενέθλια. Μάλιστα, λέγανε ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μάλλον δεν υπολόγιζαν στην δύναμη της ψυχής της και στη θέληση της να ζήσει όρθια σε δύο πόδια, που είχε ως αποτέλεσμα μέχρι την ηλικία των δύο ετών να έχε μάθει να περπατάει με προσθετικά πόδια! Πέρασε τα παιδικά της χρόνια κάνοντας όλα τα αθλήματα: κολύμβηση, ποδηλασία, σκι και ποδόσφαιρο.

Το 1996 έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα καταρρίπτοντας δυο παγκόσμια ρεκόρ!  Το 1999 έκανε την πρώτη της πασαρέλα σε επίδειξη του Alexander McQueen φορώντας πρόσθετα πόδια.

Η φυσική ομορφιά της έχει εντυπωσιάσει το κοινό και τους φωτογράφους των μεγαλύτερων περιοδικών που τη φιλοξένησαν στις σελίδες τους όπως είναι Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, W. Glamour κ.α.

Έχει παίξει σε πολλές ταινίες με επιτυχία αλλά εχει δειξει και την αφοσίωση της σε ανθρώπους με σωματικές ιδιαιτερότητες υποστηρίζοντας οργανισμούς που βοηθούν γυναίκες και άντρες ανά τον κοσμο με κινητικά προβλήματα.