Ποζάροντας με τα μαγιό τους- και όχι μόνο- τέσσερα plus-size μοντέλα δηλώνουν πως αγαπούν τα σώματά τους ως έχουν και αποκρούουν όσους τους επικρίνουν για την εμφάνισή τους και τα κιλά τους. Η 48χρονη Melanie Cohen και η 30χρονη Hollie Burgess από το Λονδίνο, η 48χρονη Anne-Lise Barber από το Κεντ και η 37χρονη Kim Ryan από το Hampshire βλέπουν το καλοκαίρι να πλησιάζει και ξεκαθαρίζουν αφενός πως είναι έτοιμες για την παραλία αφετέρου πως δεν προτίθενται να κάνουν δίαιτα.

Η Melanie είναι μητέρα δύο παιδιών και μοντέλο ρούχων και εσωρούχων για πολλές εταιρείες μεγάλων μεγεθών. Δηλώνει πως σήμερα νιώθει πιο σέξι από ό,τι ένιωθε στα 20 της και το αποδίδει αυτό στο σώμα της.

plusize1

«Θα φορέσω το μπικίνι μου αυτό το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να κάνω δίαιτα για να το βάλω», λέει στη Daily Mail. Παραδέχεται ωστόσο πως δεν είχε πάντα τόση αυτοπεποίθηση. «Το 2013 με έπεισαν να συμμετάσχω σε διαγωνισμό ομορφιάς για γυναίκες plus-size και το ότι ήμουν φιναλίστ με έκανε να αλλάξω τον τρόπο που έβλεπα το σώμα μου. Πέταξα τα φαρδιά ρούχα και τα αντικατέστησα με πιο trendy. Το να περπατήσω στην πασαρέλα μόνο με το μαγιό μου με τρομοκρατούσε αλλά τώρα με κάνει ευτυχισμένη».

plusize2

«Ασκούμαι και τρώω σωστά», λέει σε όσους τη επικρίνουν για τα κιλά της. «Η συμβουλή μου είναι οι γυναίκες να έχουν πάντα τέλεια μαλλιά και μακιγιάζ και να βρουν το μέγεθος με το οποίο είναι ευτυχισμένες. Κάποιοι άνθρωποι, όπως εγώ, είναι μεγαλόσωμοι από τη φύση τους. Δεν υποστηρίζω την παχυσαρκία, υποστηρίζω τον υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν ήταν για μένα το να είμαι αδύνατη, σε αυτό το μέγεθος νιώθω σωματικά και συναισθηματικά χαρούμενη. Έχω έναν νέο σύντροφο, έχω κάνει πασαρέλα, ασχολούμαι με το μόντελινγκ. Είμαι πιο ενεργή και πιο υγιής και νιώθω πιο σέξι από ποτέ».

plusize3

Η Anne-Lise Barber είναι μεταξύ άλλων και μπλόγκερ και μοντέλο για ρούχα και εσώρουχα μεγάλων μεγεθών. Το στήθος της είναι από τα μεγαλύτερα φυσικά στήθη του Ηνωμένου Βασιλείου- φοράει 42 ΝΝ- και η ίδια παραδέχεται πως της πήρε καιρό να αποδεχθεί το σώμα της.

«Κάποτε έκανα δίαιτα σαν τρελή κι έφτασα σε μέγεθος 12, αλλά ήμουν δυστυχισμένη, δεν ένιωθα πως ήταν το σωστό για μένα. Έτσι πήρα και πάλι βάρος και τώρα έχω αυτοπεποίθηση, ειδικά με μαγιό. Δεν θα κάνω δίαιτα και δεν θα με κάνει κανείς να ντρέπομαι, οι άνθρωποι που επικρίνουν τα κιλά μου δεν ξέρουν την ιστορία μου».

plusize4

Η Anne-Lise χρησιμοποιεί το μπλογκ της για να ενθαρρύνει κι άλλες μεγαλόσωμες γυναίκες να αποδεχθούν τις καμπύλες τους και να προσπαθήσουν να έχουν αυτοπεποίθηση με το σώμα τους υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. «Έχω μεγάλη ανταπόκριση όταν ποστάρω φωτογραφίες από φωτογράφηση με μαγιό και αν βοηθήσω έστω μια γυναίκα να φορέσει το μαγιό της και να βουτήξει στην πισίνα, τότε κάτι έχω κάνει σωστά», συνεχίζει.

Η Αnne-Lise είχε κανονικό βάρος μέχρι που άρχισε η περίοδός της. «Το στήθος μου δεν σταματούσε να μεγαλώνει, το ίδιο και το σώμα μου. Με κορόιδευαν κι εγώ πάλευα με τις δίαιτες», περιγράφει. Ο γάμος της της έδωσε αυτοπεποίθηση και μια έξτρα ώθηση.

plusize6

«Στον άνδρα μου αρέσω όπως είμαι, του αρέσει το στήθος μου, και η αγάπη του με παρακίνησε να εκτεθώ στα social media», λέει. «Είμαι χαρούμενη, είμαι μαμά και φοράω μαγιό με υπερηφάνεια. Επιτέλους, είμαι ευτυχισμένη», συνεχίζει.

Η ίδια διαχωρίζει το plus size από την παχυσαρκία. «Εγώ είμαι plus size», διευκρινίζει, «τρώω σωστά, κάνω γιόγκα και πηγαίνω στο γυμναστήριο. Είμαι υγιής, απλώς μεγαλόσωμη. Θα ήθελα οι γυναίκες που είναι εύσωμες να δουν τις φωτογραφίες μου κι αυτό να τις εμπνεύσει. Κάποιοι άνθρωποι απλώς είναι μεγαλόσωμοι, είτε είναι το DNA μας είτε έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Ήμουν πιο αδύνατη αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη, προτιμώ να είμαι ευτυχισμένη και εύσωμη παρά αδύνατη και θλιμμένη».

Η 30χρονη Hollie Burgess έχει ένα βραβευμένο μπλογκ για μεγαλόσωμες γυναίκες και εργάζεται στον οικονομικό τομέα. Δηλώνει περήφανη που φορά μαγιό και λέει πως δεν έχει τίποτα να κρύψει.

plusize7

Πριν τρία χρόνια συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς για plus-size γυναίκες και συνειδητοποίησε πως το να είσαι εύσωμος δεν είναι κακό. «Έκτοτε άλλαξε η ζωή μου, δεν μου επιτίθενται επειδή είμαι μεγαλόσωμη. Έχω το μπλογκ μου και 17.000 followers στα social media. Δεν θα κάνω δίαιτα ενόψει καλοκαιριού, δεν το χρειάζομαι γιατί μου αρέσω όπως είμαι, μου αρέσουν οι καμπύλες μου. Δεν επικρίνω άλλους ανθρώπους για το πώς είναι όταν φορούν μαγιό και δεν μου αρέσει όταν επικρίνουν κι εμένα. Είναι εύκολο να τα βάζεις με έναν άνθρωπο πίσω από το πληκτρολόγιο αλλά είναι διαφορετικό όταν τον γνωρίζεις κατά πρόσωπο».

plusize8

Εξομολογείται πως πριν πέντε χρόνια είχε χάσει πάνω από τριάντα κιλά, «νόμιζα πως θα ήμουν χαρούμενη αλλά ένιωθα περιορισμένη και θλιμμένη. Τώρα είμαι πιο ευτυχισμένη, πιο μεγαλόσωμη και πιο περήφανη. Πιστεύω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει με το σώμα στο οποίο νιώθει ευτυχισμένος. Ασκούμαι τακτικά, δεν έχω προβλήματα υγείας και ανυπομονώ για την παραλία».

plusize9

Η 37χρονη Kim Ryan είναι μητέρα δύο παιδιών και δεινή παίκτρια ποδοσφαίρου. Μετά τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό ομορφιάς βρήκε την αυτοπεποίθηση να επιδεικνύει το σώμα της με μαγιό.

«Ήμουν πολύ πιο αδύνατη αλλά τώρα έχω δύο παιδιά και παρά τις πολλές δίαιτες εν τέλει έμαθα να αποδέχομαι πως είμαι ένα plus-size κορίτσι. Είμαι χαρούμενη κι έτοιμη να πάω στην πισίνα με την οικογένειά μου και δεν με νοιάζει ούτε τι σκέφτεται ούτε τι λέει ο κόσμος».

«Οι δίαιτες δεν λειτουργούσαν για μένα, ο άνδρας και τα παιδιά μου μου έλεγαν συνέχεια πως έδειχνα καλύτερα με περισσότερα κιλά», συνεχίζει.

Δηλώνει πως δεν έχει προβλήματα υγείας και θεωρεί τον ΔΜΣ απλώς έναν αριθμό. «Αν μπορέσω να εμπνεύσω έστω μία εύσωμη μαμά να πάρει το μαγιό της και να κολυμπήσει με τα παιδιά της και να απολαύσει αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, τότε θα έχω κάνει τη δουλειά μου ως big bikini babe!», καταλήγει.

plusize10