Μόλις γυρίσατε από τη δουλειά και θέλετε να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα, που να μην στερείτε όμως γεύσης; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε σπαγγέτι με ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κ. σούπας μαργαρίνη
4 ώριμες ντομάτες, μετρίου μεγέθους, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλα μετρίου μεγέθους
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι–πιπέρι
1 φλιτ. νερό

Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια για 12 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα. Όταν τα μακαρόνια βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ξανά στη κατσαρόλα και έτσι όπως είναι ζεστά προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: myworld