Η θηλυκή συμμορία με τα ποδήλατα στο Λος Άντζελες

Φεμινίστριες πάνω σε δυο ρόδες


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:32
24/03/2016
Η θηλυκή συμμορία με τα ποδήλατα στο Λος Άντζελες
loading

Πιθανότατα να μην έχετε ακούσει ποτέ για τις Ovarian Psycos. Πρόκειται για μια «ταξιαρχία» που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, οι οποίες κινούνται με τα ποδήλατά τους κάνοντας οργανωμένες βόλτες στους δρόμους της γειτονιάς Boyle Heights, κάθε μήνα από το 2010, προσφέροντας ένα είδος... σωτηρίας για όσους δεν έχουν μέλλον στην κοινότητά τους.

«Είμαστε όλες γυναίκες, με χρωματιστά ποδήλατα, μια ταξιαρχία που σκοπό έχει την σωματική, συναισθηματική και πνευματική επούλωση της κοινότητάς μας», λέει η Xela de la X, η «εγκέφαλος» της ομάδας.

Ο γυναικείος «στρατός» με τις ποδηλάτισσες, «οργώνει» τις γειτονιές εκείνες που έχουν «τραυματιστεί» από τη βία, έχουν υποφέρει από την ανέχεια, την οικονομική μιζέρια, αυτές που είναι ξεχασμένες από τις αρχές όπου πολλές γυναίκες ασφυκτιούν από την έλλειψη ελευθερίας. Οι Ovarian έχουν γίνει κάτι σαν φάρος ελπίδας, καθώς εμψυχώνουν τις κοινότητες προωθώντας με ειρηνικό τρόπο τα φεμινιστικά ιδανικά. Για τη συγκεκριμένη «συμμορία», προβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λος Άντζελες, ένα αφιερωματικό ντοκιμαντέρ.

faemansab1 faemansab2 faemansab3 faemansab4 faemansab6 faemansab7 faemansab8 faemansab9 faemansab5

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει