Τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν ιδανικά «υλικά» για την Παρασκευή χυμών που ενυδατώνουν τον οργανισμό και προστατεύουν την επιδερμίδα από την ξηρότητα. Η υγρή ενέργεια από τους χυμούς, τα σπιτικά αναψυκτικά, τα smoothies και τα κρύα ροφήματα καταπολεμά την ατονία που προκαλεί η ζέστη, ενώ αποτελεί ακόμα και αντίδοτο ενάντια στην μελαγχολία της ύφεσης.

Οι citrus χυμοί που παρασκευάζονται από εσπεριδοειδή είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ψ η οποία θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, χαρίζει ενέργεια και διεγείρει ακόμα και τη σύνθεση του κολλαγόνου, κάνοντας την επιδερμίδα πιο νεανική και λαμπερή.

Για την αντιοξειδωτική τους επίδραση διακρίνονται οι χυμοί από κόκκινα φρούτα τους δάσους που είναι πολύ πλούσια σε ανθοκυανίδες και σε πολυφαινόλες. Εμπλουτίστε τους με μύρτιλο, κρανμπερι, φράουλες, κεράσια ή βύσσινα και συνδυάστε τους με φυσικό ανθρακούχο νερό για να φτιάξετε σπιτικά αναψυκτικά, τα οποία θα αρωματίσετε με κομμάτια φρούτων ή φύλλα μυρωδικών.

Για μία δόση ασβεστίου, προτιμήστε τα γευστικά smoothies. Όπως δημοσιεύει το περιοδικό «Glam», θα χρειαστείτε μόνο φρούτα (προτιμήστε μπανάνα, ροδάκινο ή φράουλες) και παγωμένο ημι-αποβουτυρωμένο γάλο ή γιαούρτι με 2% λιπαρά και υφή στραγγιστού, ώστε το smoothie να είναι αληθινά βελούδινο. Αν λιγουρεύεστε ένα milkshake αλλά επιθυμείτε κάτι με λιγότερες θερμίδες, προσθέστε σε smoothie μπανάνας λίγο θρυμματισμένο πάγο και λίγο κακάο σε σκόνη, και φτιάξτε ένα διαφορετικό banana split, να το πιείτε στο ποτήρι.