Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολο να δεχτεί μια γυναίκα ότι ο σύντροφός της την απατά. Όπως δεν είναι εύκολο να βρει και τον καλύτερο τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Η απιστία είναι μια-σίγουρα καθόλου ευχάριστη-κατάσταση με την οποία όλοι μπορεί ο καθένας να έρθει αντιμέτωπος. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χειρισμού. Κι αυτό γιατί η αντίδρασή σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η προσωπικότητα τόσο η δική σας όσο και του συντρόφου σας, το είδος της σχέσης (μακροχρόνια, ολιγόμηνη, γάμος κ.ά.) αλλά και το είδος της απιστίας (συστηματική, μεμονωμένο περιστατικό κλπ.), τι οδήγησε τον σύντροφό μας μέχρι εκεί κ.ά. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε στο τι είναι καλύτερο να κάνετε τελικά.

• Το βασικότερο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.
Οι σπασμωδικές κινήσεις είναι βέβαιο ότι δεν θα σας ωφελήσουν. Αντίθετα, θα επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας και πιθανότατα και την ψυχολογική σας κατάσταση.

• Πάρτε το χρόνο σας και διαπραγματευτείτε με τον εαυτό σας.

Σκεφτείτε αν τελικά αντέχετε να παραμείνετε σε μια σχέση γνωρίζοντας ότι ο σύντροφός σας δεν σας ήταν απολύτως πιστός και αν μπορείτε να συμβιβαστείτε με αυτό. Όσο και να τον αγαπάτε και να είστε διατεθειμένη να τον συγχωρήσετε, ίσως τελικά να μην μπορείτε να το κάνετε, οπότε καλό είναι να μην πάρετε μια βιαστική απόφαση.

• Αξιολογήστε τα υπόλοιπα στοιχεία της σχέσης σας ώστε να ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά της απόφασης σας.

Αν για εσάς είναι πιο σημαντικά άλλα πράγματα που σας συνδέουν, π.χ. αν έχετε παιδιά ή κοινά ενδιαφέροντα ή πιστεύετε ότι η απιστία δεν μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τη σχέση σας, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε τουλάχιστον να συγχωρήσετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Εξάλλου, αν επιλέξετε να μην χωρίσετε, σκεφτείτε ότι -αν θέλετε- μπορείτε να διεκδικήσετε την πίστη του πιο δυναμικά.

Πηγή: myworld