Η χαμηλή κίνηση σπερματοζωαρίων έχει συνδεθεί με παράγοντες όπως η ανεπάρκεια ψευδαργύρου ή έλλειψη βιταμινών. Έτσι, κάνοντας κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να ενισχυθεί η γονιμότητά σας. Δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει το μενού.

Στρείδια για την παραγωγή σπέρματος

Τα στρείδια είναι μία από της καλύτερες πηγές ψευδαργύρου που βοηθά την παραγωγή σπέρματος. Επίσης δεν ενοχλεί το γεγονός που είναι αφροδισιακό για τον σκοπό που χρειάζεται! Αν το στομάχι σας δεν αντέχει τα στρείδια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλες καλές πηγές ψευδαργύρου όπως είναι η γαλοπούλα, η κολοκύθα, ο αστακός και τα μύδια.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει το σπέρμα σε ποσότητα και όγκο. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά – όσο περίπου τα ρόδια και τα μούρα. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα μεγάλο όπλο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, μόρια που έχουν συνδεθεί με τις τοξίνες και προκαλούν βλάβη σε κυτταρικές δομές. Έχουν επίσης συνδεθεί με την ανδρική υπογονιμότητα. Αλλά μην το παρακάνετε με την ποσότητα διότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στην τεστοστερόνη η οποία θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μια πλάκα την ημέρα είναι αρκετή. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr