Το καλοκαίρι είναι σίγουρα µια εποχή που πολλά µυστικά οµορφιάς εύκολα παρερµηνεύονται. Γι’ αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσουµε τα πιο βασικά.

Πρέπει να βάζω αντηλιακό και τις µέρες µε συννεφιά;
Ναι, το αντηλιακό είναι αναγκαίο πάντα. Και τις µέρες µε συννεφιά είναι εξίσου απαραίτητο µε τις µέρες µε ήλιο, γιατί οι ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα.

Πώς να περιποιηθώ τα µαλλιά µου το καλοκαίρι;
Ο ήλιος και η θάλασσα µπορούν να αφυδατώσουν τα µαλλιά δηµιουργώντας ψαλίδα. Αν κόβετε τακτικά τις άκρες και στο µεσοδιάστηµα φροντίζετε τα µαλλιά σας µε µαλακτικά προϊόντα, µπορείτε να αποφύγετε το πρόβληµα.

Να δανειστώ το µέικ-απ της φίλης µου στις διακοπές;
Καλύτερα να το αποφύγετε γιατί υπάρχει µεγάλος κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτήρια. Τα µόνα προϊόντα που µπορείτε να δανειστείτε είναι αυτά σε µορφή σπρέι ή dispenser.

Μπορώ να βάφω συνέχεια τα νύχια µου;
Έχετε υπόψη ότι τα νύχια απορροφούν το χρώµα και λεκιάζουν, ειδικά αν είναι σκούρο. Αν λοιπόν θέλετε να τα βάφετε συνέχεια, χρησιµοποιείτε πρώτα µια στρώση βάσης.

Το έγκαυµα που έπαθα από τον ήλιο θα γίνει µαύρισµα;
Το έγκαυµα είναι κάψιµο της επιδερµίδας και όχι στάδιο µαυρίσµατος.

Να βάλω άρωµα στην παραλία;
Εκτός του ότι η έντονη µυρωδιά στην παραλία δεν είναι ό,τι καλύτερο, πρέπει να ξέρετε ότι κάθε άρωµα περιέχει υψηλή ποσότητα οινοπνεύµατος και άλλα φωτοευαίσθητα συστατικά που «αντιδρούν» και ενδέχεται να σας δηµιουργήσουν έγκαυµα. Είναι καλύτερα λοιπόν να προτιµήσετε ένα αρωµατισµένο σπρέι (χωρίς οινόπνευµα) που να αναγράφει ότι είναι κατάλληλο για εφαρµογή κάτω από τον ήλιο.

Πρέπει να χρησιµοποιώ και κρέµα ηµέρας, και αντηλιακή;
Από τη στιγµή που εκτίθεστε στον ήλιο πρέπει οπωσδήποτε να χρησιµοποιείτε την αντηλιακή σας κρέµα. ∆εν είναι ανάγκη όµως να εφαρµόζετε και κρέµα ηµέρας πριν, γιατί τα πολλά «στρώµατα» που συσσωρεύονται στην επιδερµίδα σας την επιβαρύνουν.

Μπορώ να µην χρησιµοποιήσω αντηλιακό, µια και έχω σκούρα επιδερµίδα;

Η έξτρα µελανίνη που υπάρχει στις σκούρες επιδερµίδες απορροφά ένα µέρος της ακτινοβολίας, παρέχοντας µεγαλύτερη φυσική προστασία από αυτήν που έχουν οι πιο λευκές. Το αντηλιακό όµως είναι αναµφίβολα απαραίτητο και πρέπει να έχει δείκτη τουλάχιστον 15-20.

Πηγή: myworld