Μπορείτε να τη σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί ή με πίτες για σουβλάκι. Τρώγεται σκέτη σαν ελαφρύ γεύμα ή συνοδεύει τέλεια ψάρια, κρέας και πουλερικά.

Υλικά:

1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 τρυφερά κολοκυθάκια
1 καρότο
2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξίδι από κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα σκουπίζουμε, τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄. Τα στύβουμε πολύ καλά, να φύγουν τα υγρά τους.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά και την παγώνουμε.

μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr