Για να αποκτήσει κανείς μια επίπεδη κοιλιά χρειάζεται να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής που απαιτεί ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκηση. Ωστόσο δεν είναι όλες οι γυναίκες λάτρεις της γυμναστικής, ούτε όλες έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο ώστε να πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο. Ακολουθήστε μερικές γενικές συμβουλές και αποκτήστε επίπεδη κοιλιά χωρίς κόπο και θυσίες!

Ίσια η πλάτη

Θυμάστε που σας έλεγε η μαμά σας να μην καμπουριάζετε; Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλύτερο κάνει να φαίνεται το σώμα σας το να στέκεστε σωστά. Ίσια η πλάτη, πίσω οι ώμοι, σφιχτή η κοιλιά και ήδη έχετε βελτιώσει την εικόνα σας προς τα έξω. Αν το πρόβλημα είναι ότι το ξεχνάτε συνέχεια τότε ζητήστε από κάποιον να σας το θυμίζει.

Το νερό θα σας σώσει!

Το νερό είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας όσον αφορά στην κοιλίτσα. Με το να πίνετε νερό αντί για παχυντικούς χυμούς και αναψυκτικά θα γλιτώσετε από εκατοντάδες θερμίδες! Για κάθε δύο ποτήρια χυμό που αντικαθιστάτε με νερό σας εξασφαλίζει 200 θερμίδες κάθε μέρα.

Δοκιμάστε ακόμη να καταναλώνετε δύο ποτήρια νερό πριν από το φαγητό. Επιστημονική έρευνα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, έχασαν κατά μέσο όρο 6,8 κιλά.

Η τουαλέτα είναι σημαντική

Δεν είναι και το πιο διακριτικό θέμα για συζήτηση, ειδικά για τις γυναίκες αλλά είναι σημαντικό να πηγαίνετε στην τουαλέτα όσο πιο συχνά μπορείτε, κατά προτίμηση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Αν δυσκολεύεστε, δοκιμάστε να εντάξετε στη διατροφή σας δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, όσπρια, λαχανικά και φρούτα.

Η μαγική ώρα για σνακ

Φάτε ένα σνακ που περιέχει πρωτεΐνη μεταξύ 15:00 και 16:00. Επιλέξτε μία μπάρα πρωτεΐνης, ένα αυγό, ένα κομμάτι τυρί με χαμηλά λιπαρά ή λίγα αμύγδαλα και ένα μήλο.

Σε κάθε περίπτωση μην χάσετε αυτό το γεύμα. Είναι σημαντικό γιατί αυξάνει το μεταβολισμό χωρίς παράλληλα να αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Όσο χαμηλότερο διατηρείτε το σάκχαρό σας, τόσο χαμηλότερη κρατάτε την ινσουλίνη σας, η οποία τείνει να αποθηκεύει λίπος γύρω από την κοιλιά.

Ξεκουραστείτε

Αυτή είναι μάλλον η αγαπημένη σας συμβουλή. Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένη και πιεσμένη, το σώμα σας αντιδρά και επηρεάζει αρνητικά το πεπτικό σύστημα. Η παραγωγή της κορτιζόλης αυξάνει επίσης το λίπος στην κοιλιά, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα όργανά σας. Κάντε λοιπόν κάτι που σας χαλαρώνει για μερικά λεπτά κάθε μέρα, κοιμηθείτε αρκετά και θα είστε πολύ χαρούμενη με τα αποτελέσματα στο σώμα και στην ψυχολογία σας.