Όσο κι αν αγαπάτε τη δουλειά σας, η επιστροφή στην ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές κάθε Σεπτέμβρη είναι δύσκολη, ειδικά αν λείψατε για αρκετό καιρό. Από τις παραλίες, τις βουτιές, τις χαλαρές βόλτες, βρίσκεστε ξαφνικά στο κλεινόν άστυ και μπορεί το σώμα να είναι στο γραφείο, το μυαλό όμως εξακολουθεί να απολαμβάνει το αεράκι της παραλίας. Ακόμη και οι εργασιομανείς χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στην απαιτητική καθημερινότητα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για μια πιο εύκολη προσαρμογή.

Επιστροφή στη βάση μια μέρα πριν τελειώσουν οι διακοπές

Μπορεί το τηλέφωνό σας να μην χτυπάει και στο email σας να μην υπάρχει καταιγισμός μηνυμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς δεν μπορείτε να επιστρέψετε μια μέρα πριν από τις διακοπές σας. Αυτό διότι ακόμη και το ρεπό από τις διακοπές χρειάζεται ώστε να ανακάμψετε. Χαλαρώστε και απολαύστε μια ήσυχη βραδιά στη βεράντα σας και κοιμηθείτε νωρίς ώστε να επιστρέψετε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα στο γραφείο. Μην κοιμηθείτε στο αεροπλάνο ή στο πλοίο απλά και μόνο για να μην χάσετε το μπάνιο στον προορισμό των διακοπών σας. Πιστέψτε μας: θα το μετανιώσετε.

Κρατήστε τη διάθεσή σας ανεβασμένη με μουσική

Αν σας λείπει το μέρος των διακοπών σας, γιατί να μην ακούτε τη μουσική που σας θυμίζει τη διαδρομή ή ακόμη καλύτερα την παραμονή σας εκεί; Θέλετε κάτι πιο δυνατό; Συνδυάστε το με μια γρήγορη προπόνηση. Θα ενισχυθεί η αδρεναλίνη σας και οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χάσετε πιο γρήγορα τα κιλάκια των διακοπών. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…